Cam Rüzgarlığı Nedir

ABONE OL

Araçların ön ve arka kapılarının dışında, camın üst tarafında gördüğünüz plastik siyah renkteki aksesuara cam rüzgarlığı denir.

Çoğu araçta bulunan bu sistemler araca sonradan monte edilir, fakat halen bazı sürücüler bu parçanın tam olarak işlevinin ne olduğunun farkında değildir.

Cam rüzgarlığı adından da anlaşılacağı gibi aracın içerisine rüzgar girmesini engeller. Yani aslında araca sadece estetik bir güzellik sağlamaz.

Cam Rüzgarlığı Ne işe Yarar?

Rüzgar yürürken bile insanı etkileyen bir durumdur, dolayısıyla araç içerisinde belli bir hızla giderken aracın içerisine giren rüzgarın şiddeti çok daha fazladır. Cam rüzgarlığı bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla üretilmiş bir aksesuardır. Özellikle araç içerisinde klima yoksa yazın camı açtığınızda belli bir dereceye kadar içeriye rüzgar girmemesini sağlar. Bu da hem sürücü hem de yolcunun güvenli yolculuk etmesi için önemlidir. Cam rüzgarlığı sadece yazın rüzgardan değil kışında yağmurun içeri girmesini engeller. Yağmur ve soğuk bir araya geldiğinde aracın içerisinde buğu meydana getirebilir, doğal olarak bu da görüş mesafesinin düşmesini ya da ortadan kaldırılmasını sağlar. Kışın camın üst bölümünü cam rüzgarlığı boyutunda açtığınızda içeri yağmur girmesini engelleyeceği gibi aracın ön camında meydana gelecek buğunun da hızlı açılmasını sağlayacaktır.

Cam rüzgarlığı farklı modellerde üretilir, bunun için satın alacağınız rüzgarlığın mutlaka araca uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Aracınıza uymayan bir cam rüzgarlığı estetik açıdan çirkin bir görüntü oluşturacağı için kullanım amacının dışına çıkmış olur.

Cam rüzgarlığı aracın kapısına yapıştırılır ve bu sayede kapıyı açıp kapattığınızda kapıyla birlikte hareket eder. Bu da kullanırken kolaylık sağlanmasına imkan tanır.

Sistem yapıştırma olduğu için kullanılmak istenmediğinde ya da yenisinin değiştirilmesi gerektiğinde kolaylıkla sök tak yapılabilir.

Cam Rüzgarlığı Fiyatları

Cam rüzgarlığı fiyatları genelde standart olmakla birlikte satın aldığınız yere ve şehre göre de değişiklik gösterir. Standart bir araç için almak istediğinizde 100–150 TL gibi bir rakam ödemeniz gerekir.

Cam Rüzgarlığı Montajı Nasıl Yapılır?

Cam rüzgarlığının montajını ister kendiniz isterseniz satın aldığınız yerde yaptırabilirsiniz. Kendinden yapıştırma özelliği olan bu sistemler aracın sağ ve sol tarafına uygun birer çift şeklindedir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.03.2020

Jaguar Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

23.12.2021

Düşük Şanzıman Yağının Belirtileri Nelerdir

05.04.2021

MTV Ödenmezse Araç Bağlanır mı

29.06.2021

Arabadaki En Pahalı Onarımlar