C1E Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, C1E Sınıfı Ehliyet Nedir

ABONE OL
C1E Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir - C1E Sınıfı Ehliyet Nedir

C1E ehliyet sürücü adaylarının merak ettiği konular arasında yer alır. C sınıfı ehliyet kategorisinde bulunan C1E sürücü belgesi, belirli kiloyu geçen araçlar için verilen özel bir ehliyet çeşididir. Peki, C1E ehliyet nedir, C1E ehliyet hangi araçları kullanır, C1E ehliyet nasıl alınır? İşte, C1E ehliyet hakkında merak edilen tüm detaylar.

C1E Ehliyet Nedir?

C1E sınıfı ehliyet, C1 sınıfı sürücü belgesinin özel bir düzenlemesi olarak karşımıza çıkar. C1E sürücü belgesi, C sınıfı ehliyeti kategorisinde yer alır. C1E ehliyet almak belirli özel şartlara bağlanmıştır. C1E sürücü belgesi, belirli kiloyu aşan römork veya yarı römork takılı ve ağırlığı belirli kilogramı aşmayan bileşik araçlar için verilen özel bir ehliyet çeşididir.

C1E Ehliyet Hangi Araçları Kullanır?

C1E ehliyet hangi araçları kullanır sorusu sürücü adaylarının merak ettiği konular arasındadır. C1E sınıfı sürücü belgesi, birçok ehliyet çeşidini kapsayan özel bir ehliyet çeşididir. C1E sınıfı sürücü belgesi, C1 ehliyet ile kullanabilen araçlara takılan ve azami ağırlığı 750 kilogramı aşan römork ve yarı römork ve ağırlığı 12.000 kilogramı aşmayan bileşik araçlar ve B ehliyet ile kullanılan araçlara eklenen, azami yük ağırlığı 3.500 kilogramı geçen römork ve yarı römorktan oluşan ve ağırlığı 12.000 kilogramı aşmayan bileşik araçları kullanmak için verilen ehliyet türüdür.

C1E sınıfı ehliyet, M, B, BE, B1, C1 ve F sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen araçları kullanma yetkisi de verir. C1E ehliyet ile kullanılabilen araçlar şu şekildedir;

  • Ağırlığı 3500-7500 kilogram arasındaki kamyonet ve çekicilere takılan ve ağırlığı en az 750 kilogram olan römork veya yarı römorklar
  • Ağırlığı 3500-7500 kilogram arasındaki kamyonet ve çekiciler
  • Otomobillere eklenen ve yük ağırlığı en az 3.500 kilogram olan römork ya da yarı römorklar
  • Azami ağırlığı 3.500 kilogram olan römork ya da römork takılmış olan araçlar
  • Otomobil
  • Motor bisiklet
  • Traktör
  • Ağırlığı 400 kilogramı aşmayan, motor gücü 15 kW altında bulunan 4 tekerlekli motorlar

C1E Ehliyet Alma Şartları

C1E ehliyet almak için bazı şartları yerine getirmek gerekir. C1E ehliyet alma şartları şu şekildedir;

  • C1 sınıfı ehliyete sahip olmak
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Ehliyet sınavlarını başarı ile tamamlamış olmak
  • Ehliyet almaya engel teşkil eden sağlık sorunu bulunmamak
  • En az ilkokul mezunu olmak

Bu şartları taşıyan sürücü adayları C1E ehliyet almayı hak kazanabilir. C1E sınıfı ehliyet alabilmek için şartların tamamının yerine getirilmiş olması gerekmektedir.

C1E Ehliyet Alma Yaşı Kaçtır?

C1E ehliyet yaşı sürücü adayları tarafından merak edilmektedir. C1E ehliyet alabilmek için belirli bir yaş sınırı bulunmaktadır. C1E ehliyet alabilmek için asgari yaş sınırı 18’dir.

C1E Sınıfı Ehliyet Kaç Yıl Geçerlidir?

C1E ehliyetin belirli bir süre geçerliliği bulunmaktadır. C1E sınıfı ehliyet geçerlilik süresi 5 yıl kadardır.

C1E Ehliyet Nasıl Alınır?

C1E ehliyet almak için ilk aşamada sürücü kursuna kayıt yaptırmak gerekir. Sürücü kursuna kayıt yaptırdıktan sonra teorik eğitimlere başlanır. Teorik eğitimlerin ardından MEB tarafından gerçekleştirilen e-sınava girmek gerekir. E-sınavda başarılı olabilmek için 70 ve üzeri puan almak gerekir. Yazılı sınavı geçen sürücü adayları direksiyon sınavına girmeyi hak kazanır.

Direksiyon sınavına girebilmek için ilk aşamada direksiyon eğitimini tamamlamak gerekir Direksiyon eğitimini tamamlayan sürücü adayları direksiyon sınavına girer. Direksiyon sınavında başarılı olan sürücü adayları ehliyet almayı hak kazanır.

C1E ehliyet alabilmek için bazı belgeleri hazırlamak gerekir. C1E ehliyet alabilmek için gereken belgeler şu şekildedir;

  • Sağlık raporu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Öğrenim durumu belgesi
  • 2 tane biyometrik fotoğraf
  • Adli sicil kaydı
  • Kan grubu kartı

C1E Ehliyet Harç Ücreti – C1E Ehliyet Fiyatları

C1E ehliyet fiyatları sürücü adayları tarafından araştırılır. C1E ehliyet için birtakım harçların ve ücretlerin yatırılması gerekir. C1E ehliyet harç ücreti 1.863,70 TL’dir. C1E ehliyet için ödenmesi gereken değerli kağıt bedeli 280 TL, vakıf payı ise 60 TL’dir. Toplamda ödenmesi gereken miktar ise 2.203,70 TL’dir. C1E ehliyet fiyatı kapsamında sürücü kursu ücreti de ödemek gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylara https://www.surucukurslari.com/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.01.2021

Yaya Geçidine Park Etme Cezası Ne Kadar? 2021

07.06.2022

Özel Servis Garantiyi Bozar mı

03.05.2021

Viraj Denge Kolu Nedir

13.05.2020

Ford v Ferrari Film Fragman İzle - Konusu - Oyuncu Kadrosu