C Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

ABONE OL
C Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir

Uluslararası ve yurtiçi eşya taşımacılığı yapan firma ve gerçek kişilerin almakla yükümlü oldukları belgeye denir. Bu belge kendi içerisinde sınıflarına ayrılmıştır ve hangi iş yapılacaksa belgenin o işe uygun olması gerekir.

C1 Yetki Belgesi Nedir?

C1 yetki belgesi ticari olarak taşımacılık yapmayacak sadece kendi eşyalarını taşıyabilecek olan kişilere verilir. Örneğin kendi firmalarına ait eşyaların satışı sonrasında nakliyesini yapabilmek için bu belge gereklidir.

C2 Yetki Belgesi Nedir?

Ticari olarak eşya taşıyacak olan kişilerin almak zorunda olduğu belgedir. Kendi aracıyla eşya taşınmak isteyen kişiler bu belgeyi almak zorundadır.

C3 Yetki Belgesi?

Ticari olarak evden eve nakliyat ya da ofis eşyası taşımacılığı yapacak olan kişilerin almakla yükümlü olduğu belgedir. Nakliyat firmaları bu belge olmadan hizmet veremez.

C Yetki Belgesi Almanın Şartları Nelerdir?

  • C1 yetki belgesi almak isteyen kişilerin ticari ya da hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş olan en az bir adet eşya taşımaya uygun olan araca sahip olmaları gerekir.
  • C2 yetki belgesi almak isteyenlerin ticari kayıt ve tescillerini yaptırmış olmaları, eşya taşımak için 10 adet araçlarının olması ve bu araçların toplam 300 ton taşıyabilme kapasitesine sahip olması, 100 bin liralık sermayeye sahip olmaları gerekir.
  • C3 yetki belgesi almak isteyenlerin ticari kayıt ve tescillerini yaptırmış olmaları, eşya taşımak için 3 adet araçlarının olması ve bu araçların toplam 50 ton taşıyabilme kapasitesine sahip olması, 25 bin liralık sermayeye sahip olmaları gerekir.
  • Adi ortaklık durumunda C1 yetki belgesi verilir.
  • C1 ve C3 yetki belgesi sahipleri sadece kendi taşıtlarına sahip olanlara verilir.
  • C2 yetki belgesi almak isteyenlerin ticari kayıt ve tescillerini yaptırmış olmaları, eşya taşımak için sadece kendi araçlarına sahip olması gerekir.

C yetki belgesi özellikle ticari anlamda büyük öneme sahiptir. Taşımacılık sektörü içerisinde birçok kişi C yetki belgesini alarak kendi işlerini yapabilirler.

Yetki belgeleri hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.09.2020

2021 Ehliyet Sınav Soruları

14.04.2021

Hurda Belgeli Aracı Trafiğe Çıkarmak Mümkün mü

27.01.2023

Trafik Cezaları Silinecek mi? Ehliyet Ceza Puanı Silinecek mi

11.09.2020

Amortisör Nedir