Bujiler Ne Sıklıkta Değiştirilmeli

ABONE OL
Bujiler Ne Sıklıkta Değiştirilmeli

Otomobil benzinle çalışırken elektriğe de ihtiyacı vardır. Örneğin aksesuarlarınızın çoğunu çalıştırmanız için elektriğe ihtiyaç vardır. Bujiler, ateşleme sistemine giden tellere bağlanır. Elektrik, alternatör tarafından yaratılır ve elektrik arkı oluşturan fişlere gönderilir. Bu, motorunuzun silindirlerindeki yakıtı ateşleyen, pistonları aşağı iten ve aslında motoru döndüren yanmayı yaratan şeydir. Bujiler, arabanızın hayati parçalarıdır.

Buji Aşınması

Motorunuzun diğer birçok bileşeni gibi, bujiler de zamanla aşınır. Buradaki birincil aşınma türü elektrotla ilgilidir. Bir bujiye bakarsanız, bir ucunun dar ve konik olduğunu fark edersiniz. Burası telin ona bağlandığı yerdir. Diğer uç, merkezden çıkan küçük bir metal çubuk ve bir tarafa metal bir kanca ile soğan şeklindedir. Bu merkez çubuk elektrottur.

Normal kullanımda, her bujideki elektrot aşınır. Sonunda, o kadar yıpranır ki, motorunuzun çalışması üzerinde doğrudan ve anında bir etkiye sahip olan çok fazla elektrik arkı oluşturmaz.

Bujiler Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Kullanıcı el kitaplarında, bujilerin yaklaşık 30.000 km’de bir değiştirmeniz gerektiği tavsiye edilir. Ancak değişimi belirleyecek olan faktör sadece kilometre değil bujilerinizin genel durumudur. Aşağıda bahsedeceğimiz bu  4 madde bujilerin değişim zamanı için oldukça önemlidir.

Yüksek Performans: Yüksek performanslı bujileriniz varsa, elektrot daha hızlı yıpranabileceğinden bunları daha sık değiştirmeniz gerekebilir.

Uzun Ömür: Bazı bujiler daha uzun ömürlü olacak şekilde yapılmıştır. Elektrotları o kadar çabuk aşınmaz. Bu da onları sık sık değiştirmeniz gerekmeyeceği anlamına gelir.

Yağ Sızıntısı: Motordan bir bujiyi çıkardığınızda, taban nispeten temiz olmalıdır. Yağ varsa, sızıntı var demektir. Bu sadece patlamış bir contayı değiştirmeniz gerektiği anlamına gelmez, aynı zamanda bujilerinizin kirlenme nedeniyle daha sık değiştirilmesi gerekeceği anlamına gelir.

Yüksek Devir: Eğer arabanızın hız sınırını sürekli aşarsanız, bujilerinize ek aşınma ve yıpranma uygularsınız, bu da onları daha sık değiştirmeniz gerekeceği anlamına gelir. Daha sakin araç kullanan sürücüler, bujilerinin daha uzun ömürlü olmasının keyfini çıkaracaktır.

Arabanız zor çalışıyor veya tekleme yapıyor gibiyse bu durumda buji kablolarınızı değiştirme zamanınız gelmiş demektir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.12.2020

Ön Camdan Çizikler Nasıl Kaldırılır

26.05.2021

Trafik Cezası 15 Gün İçinde Ödenirse Ne Kadar İndirim Olur

17.02.2021

Ehliyet Sertifikalarının Geçerlilik Süresi Ne Kadar

08.12.2021

Kartal Sürücü Kursları - Kartal Ehliyet Kursları