Bugatti Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

ABONE OL
Bugatti Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

Bugatti 1909 yılında Ettore Bugatti tarafından Fransa’nın Mulhouse şehrinde kurulmuştur. Yüksek performanslı otomobiller üretmek için kurulan Bugatti 2. Dünya Savaşı’nın başlangıcına kadar bu amacına ulaşarak otomotiv sektöründe adını duyurdu. Savaş başlayana kadarki süreçte oldukça lüks ve prestijli arabalar üreten Bugatti bunların yanında dünyanın en sevilen pistlerinden biri olan Fransa’nın Monaco pistinde bir de Formula 1 yarışı kazanarak adını iyiden iyiye duyurdu.

İkinci Dünya Savaşı’nın başlaması ise tüm sektörlerde olduğu gibi otomotiv sektöründeki işleyişi de sekteye uğrattı. Savaş sebebiyle yaşanan maddi krizi atlatamayan Bugatti kapanmış, savaşın ardından firmanın hayata geri dönme çabaları ise 1947 yılında Ettore Bugatti’nin ölümüyle ertelenmişti. 1950’li yıllara gelindiğinde Ettore Bugatti’nin oğlu Roland Bugatti firmayı yeniden ayağa kaldırmaya çalışsa da başarılı olamadı. Önemli firmalar için tasarım yapan ve otomotiv sektöründe büyük tecrübesi bulunan Gioacchino ile bir araya gelen Roland Bugatti savaş öncesi büyük başarı yakaladıkları type 51 modeli ile geri dönüş sağlamak istemiş fakat bu isteğinde başarılı olamadı. 1960’lı yıllara geldiğimizde dönemin önemli tasarımcılarından Studebaker, Chrysler gibi firmalar için tasarımlar yapan Virgil Exner Bugatti’nin bulunduğu durumdan rahatsızlık duyarak farklı tasarımlar yapmış bu tasarımlar beğenilmesine rağmen yatırımcı bulunamayıp iyimser bir çaba olarak tarihteki yerini almıştır. Bugatti firması 1998 yılına kadar Snecma adlı firma ile beraber uçak parçası sağlayıcısı olarak varlığını sürdürürken bu tarihte Volkswagen firmasının isim haklarını satın almasıyla yeniden eski şaşaalı günlerine dönmek için önemli bir fırsat yakaladı.

Volkswagen otomotiv bünyesinde üretilen ilk Bugatti modeli olan Veyron 1001 beygir gücü, 407 km/s maksimum hızıyla markanın en önemli aracı olarak karşımıza çıktı. 4 milyon euro seviyesindeki fiyatıyla seri üretimi yapılan otomobillerin en pahalılarından biri olan Bugatti Veyron modeli ile beraber Bugatti yaklaşık 50 yıl sonra adından yine söz ettirmeye başladı. Kurulduğu günden bu yana oldukça fazla sarsıntılı dönem geçiren Bugatti Volkswagen markasının bünyesine katıldıktan sonra Veyron dışında da modeller üreterek otomotiv piyasasındaki varlığını güçlü bir şekilde sürdürmeye devam etmektedir.

https://www.surucukurslari.com

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.10.2021

İlk Arabanızı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

01.05.2020

Gaziantep Sürücü ve Ehliyet Kursları

11.04.2022

Resmi Plakalar Hangileri? Plaka Renkleri ve Anlamları

08.07.2021

Turbo Şarj Nedir ve Turbo Arızası Nasıl Anlaşılır