Bozuk veya Arızalı Hidrolik Direksiyon Pompasının Belirtileri

ABONE OL
Bozuk veya Arızalı Hidrolik Direksiyon Pompasının Belirtileri

Bozuk veya arızalı bir hidrolik direksiyon pompasının birkaç belirtisi vardır, bu nedenle aşağıdakileri fark ederseniz, pompayı en kısa sürede profesyonel bir tamirciye kontrol ettirin:

  1. Tekerleği Çevirirken Sızlanma Sesi

Aracınızın direksiyonunu çevirirken bir sızlanma sesi duyarsanız, hidrolik direksiyon sisteminizde sorun vardır. Direksiyon pompasında bir sızıntı olabilir veya sıvı seviyesi düşük olabilir. Sıvı seviyesi bu şekilde çok uzun süre bırakılırsa, tüm hidrolik direksiyon sistemine zarar verebilir. Her iki durumda da, hidrolik direksiyon pompasına bakılması ve bir profesyonel tarafından değiştirilmesi gerekir.

  1. Direksiyon Simidi Ağırlaşır

Bir virajı dönerken, direksiyonunuzun simidi ağırlaşıyorsa, muhtemelen hidrolik direksiyon pompanız çalışmıyordur. Bu belirtiyi fark ederseniz, hidrolik direksiyon pompanızın değiştirilmesini sağlamak için profesyonellerle iletişime geçin.

  1. Sert Direksiyon Simidi

Sadece kendin direksiyon yanıt verdiklerini yavaş olabilir, o da olabilir sert haline hidrolik direksiyon başarısız olup olmadığını. Direksiyonunuz sertleşmeye başlarsa, hidrolik direksiyon pompanız kötüleşiyor olabilir.

  1. Araç Çalıştırıldığında Gıcırdama Sesleri

Araç ilk çalıştırıldığında gıcırdama sesleri gelir. Keskin dönüşler yaptığınızda da olabilir, ancak arabanızı çalıştırdığınızda bir dakika için daha olasıdır. Gıcırtı sesi, aracınızın kaputundan gelecektir ve bu, hidrolik direksiyon pompanızın bozulup kayışın kaymasına neden olabileceğinin bir işaretidir.

  1. İnleme sesleri

İnleme sesleri, hidrolik direksiyon pompanızın yapabileceği en kötü seslerdir. Direksiyon pompanız arızalanmaya devam ettikçe daha da kötüleşecekler. Direksiyon sistemi sıvı eksikliğinden dolayı arızalanırsa, direksiyon kremayer dişlisi ve hatları dahil tüm sisteme zarar verebilir ve tamamen değiştirilmesi gerekebilir.

Aracınızdan alışılmadık sesler geldiğini fark ettiğiniz anda, direksiyon yavaş tepki verir veya sertleşir, hidrolik direksiyon pompanızı kontrol ettirin ve gerekirse değiştirin. Direksiyon, aracınızın önemli bir parçasıdır ve bir güvenlik sorunudur. Bu nedenle en kısa zamanda bir profesyonel tarafından tamir edilmesi gerekir. Bu tamir işlemlerini ister yetkili bir serviste isterseniz tanıdığınız bir sanayi ustasında yaptırabilirsiniz. Önemli olan sorunun hemen çözülerek aracın diğer aksamlarına zarar vermemesidir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz teknik bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.12.2020

Türkiye’nin En İyi 6 Sürüş Yolu Rotası

11.07.2023

Türkiye’de En Çok Satılan Elektrikli Otomobiller

07.08.2020

Alkollü Kazalarda Trafik Sigortası Devreye Girer mi

26.01.2022

Çamurluk Davlumbazı Nedir