Bozuk ve Yanmayan Far Cezası Ne Kadar? 2021

ABONE OL
Bozuk ve Yanmayan Far Cezası Ne Kadar - 2021

Otomobilde çalışır durumda olması gereken aydınlatma sisteminin çalışmaması trafik cezası kesilmesi için gerekli bir nedendir.

Bu ceza 30-1a maddesine göre düzenlenmiştir. Yani ceza maddesine göre şöyle belirtilmiştir.

“Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak yasaktır”

Yani daha basit bir ifadeyle aracınızın farları bozuk veya herhangi bir nedenden dolayı yanmıyorsa bu durumda size ceza kesilebilir.

Yukarıdaki maddenin tanımından da anlaşılacağı üzere aslında bu yasak sadece farlarınızı kapsamıyor, park lambalarınız, sinyalleriniz ve stoplarınız dahil olmak üzere zorunlu olan tüm aydınlatma sistemini içine alıyor.

Peki, siz bunu bilerek ya da bilmeyerek aracınızın farları yanmadan trafiğe çıktınız ve polis tarafından durdurularak ceza yediniz. Bu durumda size ne kadar para cezası kesilir?

Hemen açıklayalım 2021 yılında bozuk ve yanmayan farlarla trafiğe çıktığınızda size kesilecek olan ceza miktarı 144 TL’dir. Bu cezayı 15 gün içerisinde öderseniz yine % 25 oranında indirim sunulur ve toplamda 108 TL ödemek durumunda kalırsınız.

Bozuk ve Yanmayan Far Cezanızı Nasıl Ödersiniz?

Ceza ödemelerinde artık eskisi gibi çok fazla uğraşılmıyor. Hatta oturduğunuz yerden bu işlemleri rahatlıkla yapabiliyorsunuz diyebiliriz. Ödeme için tercih edeceğiniz yöntemlerden bir tanesi internet üzerinden işlem yapmaktır. Bu işlemi yaparken e-devlet şifrenizi kullanabilirsiniz. E-devlet üzerinden aracınız ya da sizin üzerinize bir ceza olup olmadığını sorgulayabilir ve cezanız bulunuyorsa ödemenizi kredi kartınızla gerçekleştirebilirsiniz.

Diğer bir ödeme yöntemi ise bankaların internet siteleri üzerindendir. İster mobil bankacılık isterseniz bankanın internet adresinden giriş şifrenizle hesabınıza ulaştığınızda gerekli ödemelerinizi yapabilirsiniz.

Bozuk ve Yanmayan Far Cezası Beyanla Ödeme Nedir?

Beyanlı ödeme cezanızı e-devlet sistemi üzerinde gördüğünüzde yapabileceğiniz bir işlemdir. Bu işlemi yapabilmek için evinize herhangi bir ceza tebligatının gelmesini beklemek zorunda değilsiniz. Bu sayede 15 günlük erken ödeme indirimini de kaçırmamış olursunuz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.07.2023

Togg T10X Fiyatına KDV Zammı Geldi

06.04.2023

Ehliyet İçin Raporu Nereden Alabilirim? 2023

09.05.2022

C1E Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, C1E Sınıfı Ehliyet Nedir

06.01.2022

Seramik Kaplama Aracın Boyasına Zarar Verir mi