Bozuk Ateşleme Bobinini Belirtileri Nelerdir

ABONE OL
Bozuk Ateşleme Bobinini Belirtileri Nelerdir

Arabanızla ilgili sorun yaşıyorsanız, neden bozuk bir ateşleme bobininden kaynaklanıyor olabilir. Ateşleme bobini, aracınızın silindirdeki hava-yakıt karışımını ateşlemek için aküden gelen enerjiyi daha yüksek bir voltaja dönüştüren kısmıdır.

Aracınızı çalıştırmakta güçlük çekiyorsanız ya da hareket halindeyken aracınız güç kaybediyorsa bunun nedeni ateşleme bobini olabilir.

Ateşleme Bobini Nasıl Çalışır?

Ateşleme bobini, bir arabanın ateşleme sisteminin parçasıdır. Ateşleme sistemi, kontak anahtarı bataryası, alternatör, ateşleme bobini, buji ve dağıtıcıdan oluşur. Ateşleme bobini, pilin düşük gerilim akımını yüksek gerilim akımına dönüştüren önemli bir iş yapar. Ortalama bir araba 12V akü kullanır ve bujilerin yakıtı tutuşturmak için yaklaşık 20.000 ila 40.000 volta ihtiyacı vardır.  

Ateşleme bobininin bir demir çekirdeğin etrafına sarılmış iki sarımı vardır. Normalde, serpantinler, soğutucu olarak işlev görmek için yağla doldurulmuş bir muhafaza içindedir. Birincil sargı, düşük gerilim akımına sahip olandır ve dış sargıdır. İkinci sargı, birinci sargıdan çok daha fazla tel dönüşüne sahiptir ve yüksek gerilim akımını iletendir.  

Bozuk Ateşleme Bobininin Belirtileri

Geri tepme, içten yanmalı motorda meydana gelen patlamanın neden olduğu yüksek bir sestir. Ateşleme bobini arızalandığında, bujilere yeterli voltaj göndermez ve bu da eksik yanmaya neden olur. Eksik yanma, daha sonra egzozdan çıkan kullanılmamış yakıt bırakır.

Kullanılmayan yakıt dışarı çıkmadan patlar ve uzun vadede sistemde daha büyük hasara neden olur. Bu sorunun bir başka nedeni de bujilerin düzgün çalışmaması veya yakıt-hava karışımının çok zengin olması olabilir.

Bunun açık bir işareti, arabanızın siyah duman atmasıdır. Rastgele patlamalar nedeniyle egzozdan güçlü bir benzin kokusu çıkar. Bu sorun hemen kontrol edilmesi gereken bir sorundur veya arabanızda ciddi ve daha pahalı hasarlara neden olabilir.

Motor Teklemesi  

Motorun yanlış ateşlemesi, silindirlerden birinin yanlış ateşlemesi veya hiç ateşlememesidir. Araba rölantideyken garip öksürük benzeri seslere, sarsıntı hareketlerine ve titreşime neden olabilir. Bunlar, bozuk bir ateşleme bobininin en açık işaretleridir.  

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.04.2022

Ehliyet Kursları 2022 - Ehliyet Kursu Fiyatları

06.07.2020

Hangi Trafik Kazalarında Polis Çağrılır

17.07.2020

Otobüs Durağına Park Etme Cezası

02.07.2021

Trafik Kazası Sonrası İnsan Psikolojisi Nasıl Olur