Boyasız Göçük Düzeltme Nedir, Nasıl Yapılır

ABONE OL
Boyasız Göçük Düzeltme Nedir - Nasıl Yapılır

Kaza trafikte ya da trafiğin olmadığı her yerde gerçekleşebilir. Kazaların oluşma nedenleri birbirinden farklıdır, fakat önemli olan şey oluş sebebi değil kazanın ardından araçta nasıl bir arıza ve hata bıraktığıdır. Örneğin kaza sonucunda aracın herhangi bir yerinde göçük meydana gelmişse belli şartlara kadar bu sorun basit bir şekilde giderilebiliyor. Bu sorunun üstesinden gelecek profesyonel kişilerle iletişime geçildiğinde araca çekiç ve boya vurmadan sorunu çözebiliyorsunuz.

Peki, bu kadar basit bir şekilde anlatılmış olan bu yöntem aslında ne şekilde yapılıyor? Yani anlatıldığı gibi uygulama basit mi, kısaca bir bakalım.

Göçük Düzeltme Nasıl Yapılır?

Boyasız göçük giderme işlemi aracın kasasına yapılan bir darbe neticesinde kaportanın bir tarafının ezilmesidir. Bu işlem özel aletler kullanılarak masaj yöntemi ile yapılır ve işlem sırasında aracın boyasına hiçbir şekilde zarar verilmez. Bu işlemin tercih edilmesinin nedeni aracın değer kaybının olmamasıdır. Çünkü Türkiye’de bir otomobilde boya varsa neden olduğu sorulmaksızın fiyat düşürülmeye çalışılır.

Boyasız Göçük Düzeltme Yöntemleri Nelerdir?

Boyasız göçük düzeltme işlemi farklı yöntemlerle yapılabilmektedir. Her yöntem göçüğün şekline ve ustanın tercihine göre değişiklik gösterir.

  1. Manyetik Göçük Düzeltme

Manyetik göçük düzeltme işi en yaygın olarak kullanılan yöntemdir, Bu işlem esnasında aracın hiçbir parçası sökülmeden yapılır. Uygulama hem zaman hem aracın orijinalliği hem de maliyet bakımından en uygun olandır.

  1. Kaporta Göçük Düzeltme

Bu işlem özellikle sanayide oto ustaları tarafından en çok yapılan işlemdir. Bu işlem sırasında ezilen kaportanın hasar gören bölümünün düzeltilmesi sağlanır. Düzeltme için birtakım çubuklar kullanılır. Bu işlem yapılırken mutlaka nazik ve kibar olmak gerekir. Aksi takdirde uygulama esnasında aracın boyasına zarar verilebileceği gibi eziğin genişlemesine de neden olunabilir.

  1. Vakumlama Yöntemi ile Göçük Düzeltme

Eskiden beri bilinen en yaygın yöntemlerin başında vakumlama yöntemi gelmektedir. Bu uygulamada hasarlı bölgenin arkasına ulaşma gibi bir durum söz konusu değilse yapılabilir. İşlem esnasında göçüğün doğru belirlenmesi çok önemlidir. 

Boyasız Göçük Düzeltmenin Faydası

Aslında faydasını yukarıda geniş bir şekilde anlattık ancak tekrar edecek olursak bu işlem sonrasında aracın orijinalliği kaybedilmemiş olur ve aracın maddi değeri düşmez.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.08.2021

Yeni Ehliyet Kaç Yıl Geçerli

26.03.2021

2021 Sürücü Kursu Açmak İçin Gerekli Belgeler

01.08.2022

LPG Dönüşüm Fiyatları 2022: LPG Montaj Fiyatları

28.10.2021

Eski Ehliyet Nasıl Değiştirilir? 2022