Bir Arabaya Küçük Lastik Takılabilir mi

ABONE OL
Bir Arabaya Küçük Lastik Takılabilir mi

Bazı sürücüler araçlarının daha iri görünmesi için büyük ebatlardaki lastikleri takabiliyor. Bunun birtakım sorunları olsa da yine de aracınızın izin verdiği sürece büyük lastikler takılabilmesi mümkündür. Bazı sürücüler ise bunun tam tersi araçlarına daha küçük lastikler takmak isteyebiliyor. Bu daha mantıklı bir istek gibi geliyor olsa da aracınızın küçük ebatlardaki bir lastiği taşıyabilmesi söz konusu mudur?

Küçük Lastiklerin Avantajları Nelerdir?

Küçük lastikler daha iyi yol tutuşu sağladığından dolayı özellikle virajlarda kendinizi daha güvende hissetmenizi sağlayacaktır. Tekerleklerin çapı küçük olduğundan dolayı aracın performansı daha artacaktır.

Küçük lastikler daha hızlı döneceğinden büyük lastiklerden daha fazla çekme gücü sağlayabilir, ancak motor daha fazla çalışacağından aracınızın daha fazla ısınması söz konusu olacaktır.

Küçük lastikler, aracınızı yer daha yakın hale getireceğinden estetik olarak daha güzel bir duruşa sahip olabilir, ancak yere yakın olmanın getireceği dezavantajları da unutmamak gerekir. Çünkü aracınızın yerle mesafesini ayarlayamadığınızda bu büyük bir soruna dönüşebilir.

Küçük Lastiklerin Dezavantajları Nelerdir?

Otomobillere sabit olarak yerleştirilmiş olan lastikler belli hesaplamalar yapılarak üretilmiştir. Bunun için aracınıza küçük lastikleri takmadan önce bunun size getirilerini iyi düşünerek hareket etmeniz gerekir. Küçük lastik takmak aracınızın aksamında bir dizi değişiklik yapmanıza neden olabilir. Bu nedenle karşılaşacağınız bu değişimlere hazırlıklı olmalısınız. Örneğin amortisörler ya da dengeleyici kollar bunlardan bazılarıdır.

Küçük lastikler, hız göstergesi ve kilometre göstergenizde yanlış bilgilere neden olabilir, frenlerin arızalanmasına neden olabilir ve hatta motor ışığını yakabilir.  

Küçük lastikler, aracınızın daha alçakta olmasından dolayı hız tümsekleri, park yerlerine girişler, engebeli kavşaklar ve çukurlarda yere sürtmesine ya da çarpmasına neden olabilir.

Arabaya Küçük Kış Lastikleri Takılabilir mi?

Bazı sürücüler soğuk havada çekiş ve sürüş güvenliğini artırmaya yardımcı olmak için küçük kış lastikleri takmak isterler. Ne yazık ki, kış lastiklerinin fiyatı, lastiğin boyutuna göre doğrusal değildir. Örneğin, 16 inçlik lastikler, 17 inçlik lastik boyutundan daha pahalı olabilir.

Tasarruf etmek için daha küçük kış lastikleri satın almayı düşünüyorsanız, bu doğru bir karar olmayacaktır. Küçük lastiklerin bazı faydaları olsa da, aracınızın sistemlerinin arızalanması ve farklı riskleri göz önünde bulundurmanız gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.02.2021

2021 En İyi Elektrikli Araba Modelleri

05.05.2021

14 Saatlik Direksiyon Dersi Yeterli mi

21.01.2022

Benzinli Araç mı, Dizel Araç mı Kiralamak Gerekir

05.10.2021

Motor Freni Nedir