Benzinlikten Bidonla Benzin Almak Yasak mı

ABONE OL
Benzinlikten Bidonla Benzin Almak Yasak mı

Hareket halinde olan bir sürücünün başına gelmesini istemeyeceği şeylerden biri de yakıtın bitmesidir. Özellikle uzun yolculuklarda ya da sıkışık bir trafikte bu durum pek çok kişinin başına gelmiştir.

Kuşkusuz bu çözümü basit bir problem gibi görünse de benzinin nerede bittiği çok önemlidir. Uzun yolculukta hiç kimsenin olmadığı bir yolda benzinizin bitmesi tahmin ediyorum sizi korkutur. Özellikle de gece sürüş esnasında bu durumun gerçekleşmesi olabilecek en son şeydir.

Mantıken yolda ya da trafikte benzin bittiğinde yapılacak şey aracı güvenli bir alana çekmek ve daha sonrasında benzin istasyonu aramaktır. Ancak bu durumun amacının dışında kullanılıyor olması yasal düzenlemeyi de beraberinde getirmiştir. “Örneğin; terör olaylarında kullanılan yanıcı ve patlayıcı maddelerde kullanılması”

Peki, benzinlikten bidonla yakıt almak tamamen yasaklandı mı?

Benzinlikten Bidonla Yakıt Almak Yasak mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü yukarıdaki örnekte bahsetmiş olduğumuz durumlardan dolayı benzin istasyonlarında açıktan benzin satışını tamamen yasaklamıştır. Artık bidonla veya şişeyle benzin istasyonuna gittiğinizde pompacı size yakıt vermeyecektir. Bu durumun aksi hareket eden bir görevli olursa benzin istasyonuna ciddi oranda ceza kesilir. Bunun için benzin istasyonu çalışanları böyle bir riske girmek istemezler.

Benzin Bitti Yolda Kaldınız Ne Yapmanız Gerekir?

Elbette belirttiğimiz gibi unutkanlıktan dolayı ya da hesaplamalarınızı tam olarak yapamamanızdan dolayı aracınızla yolda kalabilirsiniz. Bu durumda beklemek yerine yapmanız gereken işlem şöyledir.

Bulunduğunuz en yerin en yakın polis karakoluna ya da kolluk güçlerine gidiyorsunuz ve durumu arz ediyorsunuz. Karakoldan size bir izin kağıdı verilerek benzinlikten bidon ile benzin almanıza müsaade ediliyor. Bu izin için belirlenmiş olan bir dilekçe vs. bulunmuyor. Size verilecek olan not üzerine kaşeli olan bir kağıt işinizi görecektir.

Sonuç: Aracınızın yakıtı bittiğinde izin kağıdınız olmadan hiçbir mazeretle yakıt almanız söz konusu değildir. Bunun için böyle bir hataya düşüp işleri içinden çıkılmaz hale getirmemek için mutlaka aracınızın yakıt göstergesini kontrol edin.

Ehliyet ve sürücü kursu hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.07.2021

EPC Nedir? EPC Ne İşe Yarar

01.09.2020

Zorunlu Trafik Sigortası Basamakları Nelerdir

01.06.2020

Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Belgeler Nelerdir

15.06.2022

Yurt Dışı Ehliyeti Türk Ehliyetine Nasıl Çevrilir