Benzinli Araç mı, Dizel Araç mı Kiralamak Gerekir

ABONE OL
Benzinli Araç mı, Dizel Araç mı Kiralamak Gerekir

Benzin fiyatlarının sürekli yükseliyor olması beraberinde alternatif yakıtları ortaya çıkarmıştır. Çoğu insan benzinli araçlarının çok yaktığından şikâyet ettiklerinden dolayı araçlarına LPG sistemi taktırmaktadır.

Peki, bir aracınız yoksa ve kiralamanız gerekiyorsa bu durumda benzinli mi, yoksa dizel araç mı kiralamalısınız?

Kiralık Araçlar

İnsanlar farklı nedenlerden dolayı araç kiralamak zorunda kalıyorlar. Bu durumda ise tercihler ortaya çıkıyor. Yukarıdaki sorunun yanıtı olarak şunu söyleyebiliriz ki uzun yol yapacakların dizel araç kiralaması daha mantıklı, ancak durum her zaman aynı değil. Çünkü bazen benzinli araç kiralamak daha mantıklı olabiliyor. Özellikle şirketler toplu araç kiraladıklarında eğer benzinli araçları tercih ederlerse bu durumda daha az kiralama ücreti ödeyebiliyorlar. Dolayısıyla az kilometre yapan çok fazla araç varsa bu durumda benzinli araç kiralamak daha mantıklı bir tercih oluyor.

Araç kiralamadan önce mutlaka araştırmanız gerekiyor. Çünkü günümüz teknolojisiyle üretilmiş olan araçların büyük bir bölümü az yakıyor. Dolayısıyla az kilometre yapan birisinin dizel bir araç kiralayarak daha fazla ödeme yapması da gerekmemiş oluyor.

Araç Kiralamak Mantıklı mı?

Bu sorunun yanıtı aslında kendi içinde çelişkiye düşüyor diyebiliriz. Çünkü araç kiralama bazen mantıklı bazen de mantıksız olabiliyor. Yani nereden baktığınız çok önemlidir. Eğer aracınız yok ve bir araca ihtiyacınız varsa bu durumda kiralamak zorunluluk oluyor. Özellikle uzun yola gidecekseniz konforlu bir yolculuk gerçekleştirmek istiyorsanız mantıklı bir tercih olacaktır.

Şirketiniz için araç kiralamak istiyorsanız bunun pek çok avantajını görebilirsiniz. Örneğin aracı şirket üzerinden kiraladığınızda faturalandırarak masrafını verginizden düşebilirsiniz.

Bireysel Araç Kiralamak

Eğer bireysel olarak araç almak yerine kiralamayı düşünüyorsanız uzun vadede pek mantıklı değil. Çünkü kendi aracınızı aldığınızda satarken cebinizde paranız olacaktır. Ancak kiraladığınızda konforlu sürüşler yapabilirsiniz fakat kiralamayı bıraktığınızda size ait bir birikiminizde olmayacaktır.

Kısacası kiralamanın mantıklı olup olmadığını söyleyebilmek için amacınız çok önemlidir. Amacınızı ortaya koyarak düşündüğünüzde bazı durumda kiralamak bazı durumda da satın almanın daha doğru seçim olduğunu görebileceksiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.05.2021

Trafik Kazasında Sakatlık Tazminatı Nasıl Hesaplanır

25.06.2021

2022 Volkswagen T-Roc İncelemesi

23.03.2021

Ehliyet Yenileme İçin Sağlık Raporu Şart mı

21.06.2021

Eski Ehliyetlerin Değişim Süresi Uzatıldı mı? 2022