Benzin Ne Kadar Dayanır

ABONE OL
Benzin Ne Kadar Dayanır

Benzin, içten yanmalı bir motorda yanma oluşturmak için kullanılan rafine bir yağ ürünüdür. Benzin yanma odasına hava püskürtüldüğünde ve kıvılcım eklendiğinde, ortaya çıkan patlama, motorun mekanik parçalarının açılmasına, kapanmasına ve dönmesine yetecek kadar enerji üretir. Bu enerji daha sonra tahrik edilen tekerleklere ve kaldırıma aktarılır. Sonuç, arabanın kendi gücüyle hareket etmesidir.

Benzin Ne Kadar Dayanır?

Uzmanlar benzinin dayanıklılığı konusunda net bir fikre sahip olmasa da market rafındaki bir sütün tüketim tarihinde olduğu gibi emin değildir. Burada benzinin dayanıklılığını belirleyen şey benzinin ne zaman pompalandığı, depoya ne kadar oksijen taşıdığı ve deponun durumu gibi bir dizi değişkene bağlı olarak değişir. Bir aracın deposunda bulunan benzinin 3–6 ay arasında etkili olacağı tahmin edilmektedir.

Benzininizin Bozulup Yok Olmadığını Nasıl Anlarsınız?

Benzininizin bozulup bozulmadığını anlamanın en kolay yolu rengini ve kokusunu incelemektir. Benzin açık sarımsı bir renkte olmalı ve çok uzaktan koklayabilmelisiniz. Benzin eğer olması gerekenden daha koyu ise kokusu azalmışsa, muhtemelen bozulmuş demektir.

Benzininizin kötü olup olmadığını anlamanın başka yöntemleri de vardır, ancak bunlar tehlikelidir ve biz onları önermiyoruz.

Benzin Raf Ömrü Nasıl Uzatılır?

Bazı durumlarda benzinin deponun dışında bir bidonda muhafaza edilmesi gerekli olabiliyor. Böyle bir durumda ise benzinin raf ömrünü uzatabilmek çok önemlidir. Benzini depolamak istediğinizde yapmanız gereken şey öncelikli olarak yakıt dengeleyici eklemek olmalıdır. Bu işlem benzini daha uzun süre saklamanın en kesin yoludur. Bunun dışında benzine oksijenin ulaşmasını engellediğinizde de bozulmasının önüne geçersiniz.

Benzin Çeşitleri Nelerdir?

Benzinden bahsederken gözünüzün önünde birden fazla çeşit geliyor olabilir. Bu durumda ise tüm benzinin aynı görevi olsa da bazı özelliklerinin birbirinden farklı olduğunu bilmek gerekir.

Oktan Nedir?

Oktan, belirli benzinin performansını ifade eder. Oktan ne kadar yüksekse, benzinin yanma sırasında o kadar fazla sıkıştırması mümkündür.

Normal Benzin Nedir?

Normal, daha düşük oktan derecesine sahip benzine denilir. Günümüzde artık otomobiller normal benzin kullanmamaktadır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.06.2022

Trafik Sigortası Neleri Kapsar, Neleri Kapsamaz

29.08.2022

Kestel Sürücü Kursları – Kestel Ehliyet Kursları

07.05.2021

Reaksiyon Süresi ve İntikal Nedir

29.01.2021

Araba Aküsü Neden Boşalır