Benzin Nasıl Yapılır? Akaryakıt istasyonuna Gelme Süreci Nasıldır - SürücüKursları.com
ÖNEMLİ DUYURU: Ehliyet yenileme süresi 31 Temmuz 2025 tarihine kadar uzatıldı! Daha fazlasını öğrenin!
Türkiye’nin En Büyük
Sürücü Kursu Platformu
Hoşgeldiniz
E-Posta (*)
Şifre (*)
Şifremi Unuttum
Henüz Hesabınız Yok mu?
Üye olmak için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.
Benzin Nasıl Yapılır? Akaryakıt istasyonuna Gelme Süreci Nasıldır
01.02.2021
112
Paylaş

Benzin Nasıl Yapılır? Akaryakıt istasyonuna Gelme Süreci Nasıldır

Benzin istasyonuna gidip benzin almak, çoğu insanın çok az düşündüğü bir rutindir. Yapılan eylem benzin istasyonuna git, doldur, öde ve devam et şeklindedir, ancak gerçekte satın alınan benzinin nasıl üretildiği hiç merak edilmez.

Benzinin ham petrol olarak başlangıcından aracınızın deposuna gelene kadar olan yolculuğu düşündüğünüz kadar sade ve basit değildir.

Her şey yer altı rezervuarlarına gömülü ham petrolle başlar. Ham petrol kuyulardan çıkarılır ve büyük tanklarda depolanır.

Ham petrol rafineriye girdikten sonra, damıtma adı verilen bir işleme tabi tutulur. Yaklaşık olarak 600 santigrat derece kaynama noktasına kadar ısıtılır ve oluşan buhar, onu çeşitli hammaddelere ayıran bir damıtmaya tabi tutar.

Damıtmadan hemen sonra çok az petrol ürünü kullanıma hazır hale gelir. Benzinin çoğu onu saflaştıran ve diğer hammadde biçimlerini oluşturan ek arıtma işlemlerinden geçer. Son olarak farklı sınıflara ayırmak için hassas oranlarda bir araya getirilir.

Piyasaya Çıkma Zamanı

Boru hatları ve gemiler benzini büyük depolama tanklarından tutuldukları dağıtım merkezlerine taşırlar. Tankların içerisinde farklı petrol şirketlerinden gelen benzin bulunduğu için tüm benzinin aynı şekilde işlenmesi gerekir. Bu sayede karışım esnasında aralarında farklılık olmaz. Benzin bu tanklardan benzin istasyonlarına yine tanker kamyonları aracılığı ile taşınır, taşımadan önce benzinin içerisine koyulan farklı katkı maddeleri sayesinde benzin markalı benzine dönüşür.

Akaryakıt İstasyonuna Gelişi

Akaryakıt istasyonlarına gelen benzin, normal ve yüksek kaliteli olacak şekilde ayrı yer altı tanklarında depolanır. Bazı sürücüler benzin istasyonundan daha kaliteli yakıt aldıklarında araçlarının performansının artacağını ve araçlarının daha iyi olacağını düşünür, ancak burada şöyle bir husus vardır ki üreticinin tavsiye ettiğinin dışında daha yüksek kalitede bir benzin almış olmak aracın performansına katkı sağlamayacaktır.

Petrol endüstrisi çok büyük ve karmaşıktır. Bunun için benzinin daha iyi anlaşılması, arabanızda kullanmış olduğunuz yakıt sınıfını ve kalitesini tanımanıza yardımcı olacak sadece paradan tasarruf etmenize değil aynı zamanda araç performansını ve yakıt ekonomisini optimize edecektir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkan Haberler

Daha fazlası

Yorum Yapmak için Giriş Yapın

Yorum yazabilmek için hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap
Henüz yorum yapılmamış.
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. by Timsah