Benzin Kokusu Elden Nasıl Çıkar

ABONE OL
Benzin Kokusu Elden Nasıl Çıkar

Benzin gibi kokan ellere sahip olma özellikle araba tamircilerini ve onların eşlerini rahatsız eden bir durumdur. Gün boyunca araba motoruyla uğraşıldığında ister istemez elinize gelecek olan benzin kalıcı bir koku haline dönüşecektir.

Elinize sinmiş olan benzin kokusunu muhtemelen çalışırken fark etmemişsinizdir, çünkü benzin hafifçe buharlaşır, ama yağlı bir tortu bırakır. Rahatsız eden bu durumun üstesinden gelebilmek için en temel şey ellerinizi sabunla yıkamaktır.

Pütürlü bir sabun, yağlı kalıntının temizlenmesine yardımcı olabilir. Pütürlü sabunun yokluğunda, taze ve temiz kokan eller yerine kullanılmış kahve telvesi kullanabilirsiniz. Kokuyu gidermek için, sabunu tırnaklarınızın altına ve cildin katlanıp kiri yakalayabileceği parmak eklemlerine iyice yedirdiğinizden emin olun.

Ağır ve güzel kokan bir sıvı sabun da benzin kokusunun çıkmasına yardımcı olabilir. Ellerinizi yıkadıktan sonra mutlaka kuru bir havluyla iyice kurulayın. Ancak kurulamadan önce gerekirse tırnak fırçası veya diş fırçası kullanarak kokuyu uzaklaştırabilirsiniz.

Koku devam ederse yağları çıkarmak için özel olarak tasarlanmış el temizleyicileri kullanmayı düşünebilirsiniz.  

Elden Benzin Kokusunu Çıkarmak

Benzin gibi kokan ellere bazı doğal çözümlerde vardır. Örneğin karbonat ve sirke karışımı yapıp, temiz kokana kadar ellerinizi ovalayarak yıkayabilirsiniz. Bunun dışında çamaşır suyunu kabartma tozu ve deterjanla karıştırıp yıkayabilirsiniz. Bunları yaparken nefesinizi derin almamaya çalışın bu sizi rahatsız edebilir.

Doğal yöntemlerden biri de limonla yıkamaktır. Limonu ortadan ikiye kesip suyunu ellerinize sıkabilir ve bu şekilde ovalayabilirsiniz. Son olarak meyve suyu ve okaliptüs yağı eldeki benzin kokusunu gidermek için oldukça etkilidir.

Durulama Suyu Nasıl Olmalı?

Ellerinizi yukarıda bahsetmiş olduğumuz temizleyicilerle yıkadıktan sonra mutlaka soğuk suyla durulamanız gerekiyor.

Son olarak belirtmek gerekirse alkol ellerinizde kalan yağ kalıntısının çıkmasını sağlayabilir, ancak alkolün ellerinize zarar verebileceği etkileri düşünerek hareket etmeli ve gerekmedikçe yani çok rahatsız etmedikçe bu tercihi kullanmamalısınız.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz temizleyiciler ve doğal yöntemler elinizdeki kötü benzin kokusunun gitmesine yardımcı olur hem el sağlığınızı korumuş hem de tatil gününde gittiğiniz bir ortamda kendinizi kötü hissetmemenizi sağlarsınız.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.03.2021

2021 Sürücü Kursu Açmak İçin Gerekli Belgeler

20.09.2021

DYNO Test Nedir, Nasıl Yapılır

18.10.2021

Karda ve Buzda Nasıl Araba Kullanılır?

24.03.2021

Otomobillerde Karbon Fiber Kullanımı