Benzin İkaz Işığı Yandıktan Sonra Araçlar Kaç Km Gidebilir

ABONE OL
Benzin İkaz Işığı Yandıktan Sonra Araçlar Kaç Km Gidebilir

Sürüş halindeyseniz ve gösterge panelinizdeki sarı ışık yanmışsa, bir sonraki benzin istasyona gitmek için yeterli yakıt olup olmadığını merak etmeye başlamışsınız demektir. Hatta yeni aracın direksiyonuna geçmiş olan kişiler bunu bir panik haline de getirebilir. Bu nedenle bir çok sürücünün merak ettiği konu aracımın yakıt lambası yandıktan sonra ne kadar gidebilirim olmuştur.

Aracınızdaki sarı ışık yandığında beklediğinizden çok fazla hareket imkanınız olacaktır. 

Yakıt lambası yandıktan sonra ne kadar uzağa gidebilirsin?

Yakıt lambası yandıktan ne kadar uzağa gidebileceğiniz aracınızın markasına ve türüne göre değişebilir. Genel olarak, ışık yandıktan sonra bile 30 ila 50 km arasında yol gidebilirsiniz. Yani aracınızın yakıt lambası yanmış olsa bile panik yaratmanızı ortadan kaldırır. Bu nedenle bunu düşünmek yerine içindeki yakıtı bitirmeden bir an önce en yakın benzin istasyonuna ulaşmanız gerekir.

Küçük model araçlarda, uyarı ışığı yandıktan sonra bile 81 ila 114 km arasında yol gidilebilir, Ford F–150 kamyonu gibi daha büyük modeller ise genellikle 35 ila 80 km aralığında yol gider.

Özellikle yakıt tasarruflu kamyonlar daha iyisini yapabilir. Araştırmada bulduğumuz en az mesafe 25 km iken, bazı modeller uyarıdan sonra bile 100 km’den fazla yol alabiliyor.  

Yakıt lambası yanarken sürmek zararlı mı?

Işığınız yandığında bir benzin istasyonuna gitmek için paniğe kapılmanıza gerek kalmasa da, arabanızda iyi bir yakıt bulundurmanız gerekir. Sadece mahsur kalmak utanç verici olmakla kalmaz,  aracınızın motoruna da zarar verebilir. Bunu bir örnekle açıklayacak olursak şöyle söyleyebiliriz. Aracınızın yakıtını koymuş olduğunuz tank zamanla birtakım bozulmalara maruz kalacaktır. Çürüme bunların başında gelir. Yakıt tankı çürüdüğünde ya da paslandığında değiştirilmelidir. Otomobillerde bu işlem standarttır değişmez, öğrenci dersini kendi masasında çalışmak zorundadır. Doğal olarak yapısı bozulmuş olan bir yakıt tankının içerisindeki atıklar yakıtın az olmasıyla birlikte gün yüzüne çıkmaya başlayacak ve tam olarak yanma gerçekleşmeden aracın başka parçalarını bozmaya başlayacaktır. Umarız bu, ışık yandığında kaç km gidebileceğiniz hakkındaki sorunuza cevap olmuştur.  

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2021

Yolcu Emniyet Kemeri Takmama Cezası Kime Yazılır

22.04.2021

Yeni Dacia Sandero Stepway 2021 İncelemesi

09.11.2020

Türkiye'nin En Güzel Manzaralı Sürüş Rotaları

07.01.2021

Kaskoda Mini Onarım Nedir