Bazı Otomobillerin Arka Camları Neden Tam Açılmaz

ABONE OL
Bazı Otomobillerin Arka Camları Neden Tam Açılmaz

Hepimiz bazı araçların özellikle hatchback araçların arka camlarının tam olarak açılmadığını görmüşüzdür. Fakat dikkat çekmeyen bu konu eminim ki başlığı gördüğünüzde kafanızda soru işareti oluşturacak, çünkü bir aracın ön camı sonuna kadar açılırken arka camın yarım açılmasının mantıklı bir nedeni olması gerekir.

Yani her şey estetik ya da güvenlik için mi? Yoksa gerçekten de öyle olması mı gerekiyor?

Araçların arka camları 3’te bir oranında açıldıktan sonra durur. Bu bir sürücü için problem olarak görülmez, fakat arkada oturan kişiler genelde bundan rahatsızdır. Peki, aracın arka camı sonuna kadar açılmış olsa içeri böcek ya da egzozdan çıkan zehirli duman mı giriyor. Hatta mühendislere göre şöyle de bir yaklaşım var. Çocuklar arka koltukta oturduğu için cam onların güvenliğini sağlayabilmek adına tam açılmıyor.

Gelin isterseniz sorunun yanıtını sizi daha fazla meraklandırmadan açıklayalım.

Araçlar üretilirken hedefte güvenlik ve performans vardır. Bunun için küçük ya da orta dereceli olarak kabul edilen araçlara bakarsanız tekerleklerinin arka kapılara daha yakın olduğunu görebilirsiniz. Bu da bize şunu gösteriyor. Tekerlek çamurluğunun arka kapının bir bölümüne dahil olması camın ister istemez aşağıya kadar tam inmesine izin vermez. Yani cam belli bir noktadan sonra çamurluk hizasına takılır ve kalır. Kısacası arka camların yarım açılmasının güvenlik ya da aracın performansıyla alakalı bir durumu yoktur. Tamamen aracın tasarımının arkaca camı ancak bu kadar açabilmesine izin vermesinden kaynaklıdır.

Günümüzde otomobil üreticilerinin büyük çoğunluğu bu durumun rahatsızlık verdiğini fark ederek çözmeyi başarmışlardır. Fakat halen aynı mantıkla üretilen arka kapıların olduğu da bir gerçektir.

Merak edilen başka bir soru da otomobillerin kapılarının neden öne doğru açıldığıdır.

Otomobil Kapıları Neden Önden Arkaya Doğru Açılır?

Sorunun yanıtını bulmak için eskilere gitmek gerekiyor. Eskiden araçların kapısı arkadan öne doğru açılıyordu, çünkü insanlar sağ ellerini kullanmayı seviyordu. Sonrasında ise bu durumun aracın hareket halindeyken kapının açılma ihtimalini ortaya çıkarmış olması araçların kapısının yönlerinin değişmesine neden oldu ve araçların kapıları önden arkaya doğru açılır hale getirildi.

Araçlarla ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.04.2021

Egzoz Emisyon Testi

20.01.2021

Aracınız Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Önemli Nokta

21.07.2020

Hurda Araç İndirimi Nedir

27.07.2022

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Sorgulama Nasıl Yapılır