Bayburt Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Bayburt Sürücü ve Ehliyet Kursları

Türkiye’nin küçük fakat en şirin illerinden biri olan Bayburt damağa ve yüreğe hitap eden bir şehirdir. Doğu Anadolu bölgesi ve Karadeniz Bölgesi’nin bağlandığı Erzurum ile Trabzon arasında bulunan İpek Yolu üzerine kurulmuş olan şehir Karadeniz sınırları içerisinde yer alır.

Bayburt’un tarihi çok eski zamanlara kadar dayanır. Tarihte çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Bayburt, İpek Yolu üzerinde olmasının vermiş olduğu etkiyle birlikte kültürel olarak çok fazla değişim geçirmiştir.  

Bayburt M.Ö.3000 yılında Azziler tarafından kurulmuş ve sonrasında birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Adının nereden yola çıkılarak konulduğuna dair kesin bir bilgi olmamasına karşın geçmişten gelen kaynaklara göre Paypert, Baberd, Babirt, Baiburt şeklinde kullanılmıştır. Evliya Çelebi’ye göre Bayburt adının bay ve belde anlamında kullanılan yurt kelimelerinden türemiş olduğunu ifade etmiştir.

Bayburt’ta halk geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlıyor. Ekonomisi istenilen düzeyde olmayan şehirde bakır ve taş işlemeciliğinin yanı sıra kilim ve ehram dokumacılığının da yapıldığını biliyoruz. Geleneksel sanat faaliyetleri içerisinde adını çok duyduğumuz Bayburt, Anadolu’nun buram buram kokusunu da üzerinde taşımaktadır.  Bayburt, Cumhuriyet döneminde Erzurum’ a bağlıyken sonrasında Gümüşhane’ye bağlanmış ve 1989 yılında da şehir olarak kabul edilmiştir.

Şehre ulaşım karayoluyla bir çok noktadan sağlanabiliyor. Havayolunu tercih ettiğiniz zaman ise önce Erzurum’ a sonrasında 50 kilometre hususi araçla ya da yolcu taşıma araçlarıyla şehre ulaşmak mümkündür. Şehir içinde ulaşım otobüs, dolmuş ve toplu taşıma araçlarıyla yapılırken, hususi araç sürücüleri de ehliyetlerini aldıktan sonra ulaşımlarını sağlayabiliyor.

Peki, Bayburt’ta oturan birisi ehliyet almak istediğinde ne yapması gerekiyor?

Bayburt Sürücü Kursları

Bayburt ehliyet kursları bütün şehirlerde olduğu gibi burada da hizmet vermektedir. 18 yaşını doldurmuş ehliyet almak isteyen herkes sürücü kursu kaydını yaptırarak bu kurslardan birisine gidebilir. Ehliyet kursu ücretleri sürücü belgesine ve kursa göre değişiklik gösterir.  Şehirdeki sürücü kursları daha fazla kursiyer sayısına ulaşabilmek içinde son model araçlarla hizmet vermeye önem gösterirler. Bayburt sürücü kursları hakkında bilgi almak isteyenler https://www.surucukurslari.com/ sitemizi inceleyebilirler.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.06.2021

Trafiğe İlk Kez Çıkacaklara Uyarılar

16.12.2021

Üsküdar Sürücü Kursları - Üsküdar Ehliyet Kursları

02.08.2023

Fren Balatası Değişimi Nasıl Yapılır

18.01.2022

Kadın Sürücü Rehberi