Baskı Balata Nedir, Ne İşe Yarar

ABONE OL
Baskı Balata Nedir, Ne İşe Yarar

Bir otomobiliniz varsa baskı balata kelimesini çok duymuşsunuzdur. Otomobil sahiplerinin düzenli araç bakımında karşılaşmış oldukları en yüksek maliyetli bakımı oluşturur. Bu nedenle araç kullanırken baskı balatanın ömrünü kısaltacak olan hareketler yapmamak gerekir.

Baskı Balata Nedir?

Baskı balata, vites kutusu ve motor arasındaki gücün aktarılmasını sağlayan parçadır. Baskı balatanın ne zaman değişmesi gerektiği kullanım şartlarına göre değişiklik gösterebilir. Otomobilin diğer tüm parçalarında olduğu gibi baskı balat değişim fiyatları da otomobil markasına ve modeline göre değişiklik gösterir. Alınan parçanın orijinal olup olmadığı ise fiyatı değiştiren önemli bir faktördür. Kelime anlamı olarak baktığımızda ise motorun üretmiş olduğu gücün şanzımana aktarılmasını sağlayan parçadır.

Baskı Balata Ne Zaman Değiştirilmesi Gerekir?

Baskı balataların değişimleri aracın nasıl kullanıldığına göre değişiklik gösterir. Örneğin aracınızı agresif bir şekilde kullanıyorsanız baskı balatalarınızı çok sık değiştirmeniz gerekir. Standart bir kullanım sağlıyorsanız bu durumda baskı ve balata 90 bin km kadar götürebilir. 

Baskı Balatanın Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Arabanızın baskı balatasının bittiğini anlamak için çok profesyonel bir sürücü ya da iyi bir usta olmanıza gerek yoktur. Bunu anlayabilmenin en kolay yolu aracı birinci vitese takıp el frenini çektikten sonra debriyajdan ayağınızı kaldırıp otomobili hareket ettirmeye çalışmaktır. Bu işlem sırasında kalkıştaki titremeler ve zorlanmalar balatanızın bittiğinin belirtisidir.

Baskı Balata Fiyatları Nasıldır?

Baskı ve balataların fiyatları kullanılan araca göre değişiklik gösterir. Her marka ve model kendi balatasını üretmiş olduğundan dolayı farklı fiyat politikası izlerler. Eğer değişim oto sanayi de yapılacaksa bu durumda daha uygun fiyata değişim gerçekleştirilebilir. Ancak yetkili servislerde aracın bakımı ve baskı balatasının değişimi yapılırsa bu biraz daha pahalı olacaktır.

Baskı balata otomobilin hareketi ve performansı için çok önemlidir. Bu nedenle aracınızı iyi durumda tutmak istediğinizde bu işi yetkili bir serviste yaptırmak çok daha mantıklıdır. Belki daha fazla para ödersiniz ancak yapılan işlemin garanti kapsamında olması sizi güvende hissettirecektir.

Otomobiller hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.07.2020

Alkollü Sürücü Kaza Yaparsa Ne Olur

07.05.2021

Otomobillerde Ayna Ayarı Nasıl Yapılır

23.11.2020

Dikkatsiz Dağınık Araç Kullanma Nedir

28.01.2021

2021 Ehliyet Sınavı Tarihleri Belli Oldu