Bartın Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Bartın Sürücü ve Ehliyet Kursları

Havası ve suyuyla yaşanılacak şehirler arasında bulunan Bartın, Karadeniz’in en güzel şehirlerinden biridir. Küçük olması sakinliği tercih eden insanları kendisine çekerken, huzur bulmak isteyen insanlar özellikle yaz mevsiminde şehri doldurur. Bartın yalnızca doğası, iklimi ve ormanlarıyla değil aynı zamanda tarihiyle de dikkat çekmiştir.

Bartın Tarihi

Farklı kaynaklardan yapılan araştırmalara göre Bartın’ın eski adı Parthenios’tur. Yani yunan mitolojisine göre “Sular Tanrısı” anlamına gelir. Antik dönemde Bartın ırmağının yanında yer alan kente Parthenia denilmiş ve zamanla adı değişerek Bartın adını almıştır. Şehrin geçmişine baktığımızda ilk olarak Hititlerin elinde olarak biliniyor. Sonrasında ise Bizans, Selçuklu ve Osmanlı devletinin eline geçmiştir. Bugünkü konumda Bartın 1991 yılında il unvanı almıştır.

Karadeniz bölgesinin yağışlı bir iklime sahip olduğu bilinir. Dolayısıyla Bartın’da bu yağışlardan nasibini almış olan bir şehirdir. Bu zamana kadar şehirde birçok sel felaketinin yaşanmış olduğu farklı kaynaklarda belirtilmiştir.

Bartın İklimi

Bartın’da yazlar yağışlı ve serin geçer, kışlar ise soğuktur. Şehirdeki temiz hava % 40 oranında ormanlık olmasından kaynaklanır. Türkiye’nin en küçük illerinden olan Bartın’da birçok sürücü kursu da bulunur.

Bahsettiklerimizin dışında Bartın için söylenecek olan söz, gerçek anlamda bir tatil cenneti olduğudur. Güzel plajlarının yanı sıra Amasra, Kurucaşile ve Ulus ilçeleri meşhurdur.

Bartın Evleri

Kendine has güzelliklere sahip olan Bartın evleri geçmişten bugüne kadar güzelliklerini korumayı başarmıştır. Bartın’ın merkezinde bulunan bu evlerin özellikleri ahşap ve dayanıklı olmalarıdır. Şehrin önemli simgelerinden olan Bartın evleri tarihi bir güzelliği de şehir merkezine katmıştır. 

Bartın Sürücü Kursları

Bartın’da sakin bir şehir hayatı olmasına karşı, günlük yaşam içerisinde insanların ihtiyaç duyduğu araçlarda önemlidir. Birçok sürücü adayı ehliyet alabilmek için bu kursların yolunu tutarken şehirde farklı alternatiflerin olması da Bartın ehliyet kursları seçimini etkiler. Sürücü adayları hangi ehliyet kursu kendileri için daha faydalı olacak onun arayışı içerisindedir. Bartın sürücü kursları hakkında bilgileri https://www.surucukurslari.com/  adresimizden detaylı bir şekilde öğrenebilir ve sürücü rehberi sitemizden ehliyet soruları ile ilgili güncel bilgilere sahip olabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.02.2022

Karavan Kullanabilmek İçin Hangi Sürücü Belgesine İhtiyacım Var

06.10.2023

Trafik Cezaları Hakkında En Çok Merak Edilenler

26.05.2021

Arızalı Ateşleme Bobininin Belirtileri

17.01.2022

Karşıyaka Sürücü Kursları - Karşıyaka Ehliyet Kursları