Bagajınızda Bulunması Gereken Acil Durum Aletleri

ABONE OL
Bagajınızda Bulunması Gereken Acil Durum Aletleri

Modern arabalar, eski nesillere göre çok daha güvenli ve daha güçlü olsa da, teknik aksamları açısından bir o kadar karmaşık hale gelmiştir. Doğal olarak bu aracınızda bir şeyin bozulma ve kırılma olasılığının daha yüksek olmasına neden olur. Bunun için her araç sahibinin aracının bagajında bulundurması gereken bazı aletler olması gerekir. Bunlar ise şöyledir:

Akü Takviye Kablosu

Araba aküleri, genellikle birkaç yıl dayanır. Ancak bazen akünüz beklenmedik bir şekilde bitebilir. Aracınızda akü takviye kablosunun olması özellikle uzun yolculuklarda sizi akü problemlerine karşı koruyabilir.

Pompa Bulundurun

Normalde, bir kriko ve stepne, havası inen bir lastik için ilk çözümünüz olmalıdır, ancak ikisi de aracınızda mevcut değilse, mutlaka pompanın olması gerekir.

Reflektör ve Uyarıcı Cihazlar

Reflektör ya da aküye bağlanabilecek bir lamba sizi yolda birçok tehlikeden koruyabilir. Beklenmedik bir şekilde meydana gelecek kaza ya da arıza anında reflektörünüzü kullanabilir, karanlıkta aracınızın motorunu incelemek istediğinizde lambanızı kullanabilirsiniz. Uyarıcı ve aydınlatıcı parçalar sadece aracınızı değil aynı zamanda sizi de olası tehlikelere karşı koruyacaktır.

Çok Amaçlı Aletler

Piyasada tek bir parça olan ancak üzerinde birden fazla aleti bulunan ürünler vardır. Bu ürünler farklı amaçlar için kullanabileceğinden hem bagajınızda çok fazla yer tutmayacak hem de çoğu işinizin çözülmesini sağlayacaktır.

Taşınabilir Şarj Aleti

Şarj aletleri cep telefonunuzu ya da diğer cihazlarınızı doldurabilmek için gereklidir. Cep telefonunuzun şarjı olur olmaz bir yerde bittiğinde kullanabileceğiniz bu cihazlar işinizi çok daha kolaylaştıracaktır.

Koli Bandı

Koli bandı, hızlı onarımlar ve bir şeyleri bir arada tutmak için harikadır. İster kırık bir yan ayna, ister asılı bir far olsun, koli bandı, sizi uygun bir mağazaya gidene kadar kurtaracaktır.

Arabalar, on yıl öncesine göre daha karmaşık ve daha gelişmiştir. Buda mekanik bir arıza ile karşılaşma ihtimalinizi artırır. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz malzemeler ise sizi yolda kalmaktan koruyacaktır. Bu araçlara sahip olmak sadece kendinize yardım etmenizi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda başkalarına da yardım etmenizi de imkan tanır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.09.2020

Spor Lastiklerle Standart Lastikler Arasındaki Fark Nedir

28.09.2022

ÖTV Muafiyeti Nedir? ÖTV Muafiyetli Araçlar Nelerdir

18.12.2020

Yeni Başlayanlar İçin Karavancılık

02.03.2021

K Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir