Bagaj Nedir

ABONE OL
Bagaj Nedir

Bagaj otomobillerin arka bölümünde eşyaların konulacağı bir alan olarak tanımlansa da gerçek manada bir depolama alanıdır. Otomobilin bagajında bavul gibi kişisel eşyaların yanı sıra aracın ihtiyacı olan yedek parçalarda bulunur. Örneğin aracın yedek tekeri, bijon anahtarı, krikosu gibi parçalar bagajda uygun bölümlere yerleştirilmiştir.

Her otomobilin güvenliğini sağlayabilmek ve güvenli yolculuğun gerçekleştirilmesi için birtakım zorunlu ve ihtiyaç malzemesi eşyaları vardır. Örneğin ilk yardım malzemeleri, yangın söndürme tüpü gibi ihtiyaçlar buna dahildir. Bagaj otomobil içerisinde dağınıklığın önüne geçmek, sürücü ve yolcunun rahat etmesini sağlamak ve araç içerisinde düzenin oluşturulması için çok önemli bir ihtiyaçtır. Her araçta bagaj hacmi farklı olabilir, bunun için belirleyici olan faktör aracın sınıfı ve modelidir. Örneğin hackback bir araç ile sedan bir aracın bagajı birbirinden farklı hacimlere sahiptir.

Araçların büyük bir çoğunluğunda bagaj arkada olurken bazı modellerde önde olabilir. Öndeki bagajlar genelde daha küçük olur, nedeni ise çamurlukların bu alanı daraltıyor olmasından kaynaklanır. Araçların ön çamurlukları daha rahat manevra yapılabilmesi için daha geniş tutulmuştur doğal olarak bu da ön bagajın daha da olmasına neden olur.

Bagaj Alan Genişliği

Otomobillerde bagaj alanı litre olarak ölçülür. Ortalama olarak değerlendirecek olursak bir otomobilin bagajı 200–600 litre arasında değişiklik gösterir. Bagajlar iç dizayn olarak farklı olabilir ancak özellik bakımından içine konulan eşyaların kaymaması için zemin kaydırmaz halı ile döşenmiştir. Bu sayede sürücü aracını kullanırken eşyalarında sağa sola çarparak dikkatin dağılmasının önüne geçilmiştir.

Bagajların karanlık bir ortamda yüklenme olasılıkları da göz önünde bulundurularak bagaj içerisi hafif olacak şekilde aydınlatılır. Aydınlatma sistemi bagaj açıldığında otomatik olarak devreye girecek şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle günün hangi saatinde olursa olsun bagaj en ideal şekilde yüklenilebilir.

Yeni model otomobillerde ihtiyaç durumunda buzdolabı ya da benzer cihazların bağlanabilmesi için giriş soketi bulunmaktadır. Bu soket kendisine bağlı olan cihazla birlikte çalışmaya başlar.

Otomobilin bagaj hacminin ne olduğu konusunda fikriniz yoksa kullanma kılavuzundan bilgi alınabilir.

Otomobiller hakkında öğrenmek istediğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.06.2021

2022 Direksiyon Sınav Kuralları

18.08.2021

E- Sınav Nedir

26.01.2021

Arabanıza Zarar Veren 6 Kötü Sürüş Alışkanlığı

08.06.2021

Otomobillerde P0456 Kodu Nedir