B1999 Hata Kodu Nedir

ABONE OL

B1999 hata kodu, yolcu koltuğu için hava yastığı şişiricisinde bir arızanın olduğunu gösterir. Yan hava yastığı yolcu tarafı B direğine yerleştirilmiştir ve araç kaza yaptığında yolcuyu korumaya yarar. Hava yastığı kontrol modülü, karoseri kontrol modülü veya güç aktarma sistemi kontrol modülü, yan hava yastığı şişirme devresinden anormal veya yetersiz bir voltaj algıladığında, B1999 sorun kodu tetiklenebilir.

B1999 Hata Kodunun Nedeni Nedir?

B1999 hata koduna genellikle atmış sigortalar, açık veya gevşek konektörler veya kısa devre yapan kablolar neden olur. Bu koda genellikle hava yastığı şişirme sürecini başlatmaktan sorumlu bileşen olan kusurlu bir squib veya bozuk bir saat yayını neden olur, ancak aynı zamanda olası, arızalı bir hava yastığı kontrol modülü de neden olabilir.

B1999 Hata Kodunun Belirtileri Nelerdir?

B1999 kodu algılanırsa, yolcu tarafındaki yan hava yastığının şişmesi olasıdır. Ayrıca, bir kaza meydana geldiğinde tüm hava yastığı sisteminin çalışmaz hale gelmesi ve hiçbir hava yastığının sönmemesi de mümkündür. Bu hata kodu aldığında motor uyarı ışığı da yanmaya başlayarak sürücünün uyarılmasını sağlar.

B1999 Hata Kodu Nasıl Tespit Edilir?

B1999 hata kodu, araç bilgisayara bağlanarak tespit edilebilir. Bilgisayarlı cihazlar başka sorun kodlarının olup olmadığını görmek için de kullanılır. Eğer çok sayıda hata kodu algılanırsa, sırayla teşhis edilmeleri gerekir. Ardından hata kodları sıfırlanır, araç yeniden çalıştırılır. Sorun düzelmişse, büyük olasılıkla yanlışlıkla algılanmıştır.

Kod algılanmaya devam ederse, hava yastığı sistemindeki tüm elektrikli bileşenler, özellikle yan hava yastığı devresi ve şişirici baştan sona incelenir. Tüm hasarlı parçaların mutlaka değiştirilmesi gereklidir. Sorun çözülmediyse, hava yastığı kontrol modülünün daha derin bir incelemesi gerekir.

Bu hata kodunu teşhis ederken en sık yapılan hata, OBD-II arıza kodu teşhis protokolüne düzgün bir şekilde uyulmamasından kaynaklanmaktadır. Doğru ve verimli bir teşhis ve onarım için bu işten anlayan bir usta ya da yetkili bir servise gitmek gerekir.

B1999 hata kodunu veren araç sürülebilir, fakat olası bir kaza da yan hava yastığı açılmayacaktır.

Sürücü kursları ve ehliyet hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden uylaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.04.2021

Motor Neden Aşırı Isınır

16.03.2021

Araba Motoru ve Parçaları Nelerdir

01.04.2021

Çipli Ehliyet Nedir

30.03.2020

Araç Kullanırken Cep Telefonu Kullanımı