B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyeti Nasıl Alınır

ABONE OL
B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyeti Nasıl Alınır

Otomobillerde şanzıman 2 gruptur. Bunlardan birinci grup otomatik şanzımanlar ikincisi ise manüel şanzımanlardır.

Otomatik vitesli olan araçlar yüksek konfora ve kullanım kolaylığına sahiptir. Özellikle uzun yolculuklarda ve trafiğin yoğun olduğu büyükşehirlerde otomatik vites her zaman avantajlıdır. Bunun için birçok kişi otomatik araç almayı tercih eder. Özellikle kadınlar otomatik araç kullanımı konusunda ısrarcıdır.

Şu an ehliyeti olmayan ve bundan sonra otomatik araç kullanmak isteyen kişilerin ise manüel vitesli araç ehliyeti almasına gerek kalmıyor.

B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyeti Neden Tercih Edilir?

Otomatik vites ehliyeti almak istediğinizde şunu aklınızdan hiç çıkarmamanız gerekiyor. Bundan sonra hayatınız boyunca otomatik vitesin dışında araç kullanamazsınız.  Eğer yanıtınız sorun olmadığından yanaysa bu durumda otomatik sürücü kaydınızı yaptırırken bunu belirtebilirsiniz.

Otomatik vitesli araç kullanmanın konfor olduğunu belirttik. Bu şekilde araç kullanmaya başlayan bir kişi bundan sonra manüel araç kullanmak istediğinde zorlanacak ve bunun kendisinde ağır bir yük oluşturduğunu düşünecektir.  Doğal olarak da otomatik vites ehliyetinin en önemli nedenleri arasında rahatlık vardır.

Otomatik vites ehliyet alımı manüel ehliyetlere göre daha kolaydır.  Bunun için kendinizi çok fazla sıkmanıza gerek yoktur. Alacağınız temel bilgiler aynı olsa da direksiyon eğitimi ve sınavı otomatik araçla yapılır.

B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyeti Alan, Manuel Araç Kullanamaz mı?

Sorunun yanıtını yukarıda da belirtmiştik, ancak tekrar etmek gerekirse hemen söyleyelim eğer ki ehliyetinizi otomatik araç kullanmak için almışsanız yani otomatik vites ehliyeti almışsanız bundan sonra manüel bir arabayı kullanmanız kanunen suçtur. Bu şekilde polise yakalanmanız halinde cezayla karşılaşırsınız.

Sürücü kursu kaydı yapıldıktan sonra alınan direksiyon eğitimi otomatik bir araçla ve otomatik araçlara göre olacağından dolayı sınava da yine bu şekilde otomatik araçla girmeniz gerekir. Bunun için bundan sonra daima otomatik araç kullanılması gerekir.

B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyeti Manüel Vites Ehliyetine Çevrilir mi?

Eğer ilk ehliyetinizi otomatik vites olarak almış sonrasında manüele geçmek isterseniz bu durumda yapmanız gereken şey yeniden sürücü kursuna başvurmak ve gerekli eğitimi almak olmalıdır. Ehliyeti dönüştürürken yeniden motor ve trafik eğitimi alınmasına gerek yoktur.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.04.2021

Ehliyet Kayıp İlanı Vermek Zorunlu mu

03.05.2021

2. El Mazda3 Alınır mı

08.05.2023

Tren Sürücüsü Nasıl Olunur

01.07.2021

Trafikten Men Cezası Nasıl Kaldırılır