B Sınıfı Ehliyetinde Hangi Araçlar Kullanılır

ABONE OL
B Sınıfı Ehliyetinde Hangi Araçlar Kullanılır

Araç kullanmak için ilk kural ehliyetin olmasıdır. Hangi aracı kullanacaksanız sınıfına uygun ehliyete sahip olmalı ve aracınızı güvenli bir şekilde kullanmalısınız. İlk kez B sınıfı ehliyeti alacak ya da B sınıfı olan bir sürücünün merak ettiği konulardan birisi de B sınıfı ehliyetimle hangi araçları kullanabilirim sorusudur. Biz de bu makalemizde bu sorunun yanıtını verelim istedik.

B Sınıfı Ehliyetin Kullanabileceği Araçlar?

B sınıfı bir ehliyete sahipseniz genel olarak otomobil ve kamyonet kullanabilirsiniz. Teknik olarak baktığımızda ise B ehliyeti olan bir sürücü M, B1 ve F sınıfına ait olan araçları kullanabilirler.

Bu sınıfa ait araçlara baktığımızda ise otomobil, kamyonet, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı 4,250 kg olan araçları kullanabilirler. Türkiye’de en çok sahip olunan ehliyet sınıflarına baktığımızda B sınıfı açık ara öndedir.

B sınıfı ehliyet almak isteyen bir sürücünün 18 yaşında olması gerekir. 18 yaşının altında olan kişiler bu ehliyet için başvuruda bulunamazlar. B sınıfı ehliyet almak isteyenlerin ise aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekir.

B Sınıfı Ehliyet Şartları Nelerdir?

  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • En az ilkokul mezunu olmak,
  • Sağlık raporunda sürücü olur şeklinde ifadenin yer alması,
  • 2 adet fotoğraf,
  • Kimlik fotokopisi,

Yukarıdaki şartları tamamlayan herkes B sınıfı ehliyet almak için başvuruda bulunabilirler. Başvuru işlemi sürücü kurslarına yapılmalıdır. İsteyen herkes istediği sürücü kursunu seçmekte özgürdür. Bu nedenle sürücü kursu seçerken bazı faktörler göz önünde bulundurularak tercihin en doğrusu olacak şekilde yapılmasıdır.

Sürücü kursu seçerken sadece alınacak olan teorik derslere değil aynı zamanda direksiyon eğitiminde kullanılacak olan araca da dikkat edilmesi gerekir. Direksiyon eğitiminde kullanılan araçla direksiyon sınavına girileceğinden dolayı sürücü kursu seçerken bu faktörleri göz önünde bulundurmaya dikkat edilmelidir.

İlk kez B sınıfı ehliyet almak isteyen bir kişi, değerli kağıt bedeli ve vakıf payı olmak üzere toplam 1080 TL harç ücreti ödemesi gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2020

Çorum Sürücü ve Ehliyet Kursları

21.01.2021

Piston Nedir ve Ne İşe Yarar

13.04.2020

Ehliyet No Nedir – Ehliyet No Nerede Yazar

20.04.2021

Çeyrek Deponun Altında Araç Kullanmak Sakıncalı mı