B Sınıfı Ehliyet 125 CC Motor Kullanabilir mi

ABONE OL
B Sınıfı Ehliyet 125 CC Motor Kullanabilir mi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile motor kullanımıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gittiklerini duyurdu. Yeni düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahibi kişiler, 125 CC altında motor gücüne sahip motorları kullanabilecek. Yani söz konusu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle 125 CC ve daha küçük ebatlardaki motosikletleri kullanabilmek için kişilerin ekstra bir ehliyet almasına gerek kalmayacak.

125 CC altında motor gücüne sahip motosikletler için ekstra ehliyet almanın önüne geçecek bu düzenleme Türkiye’de B sınıfı ehliyet sahibi 40 milyon kişiyi etkileyecek. Ancak Süleyman Soylu, B sınıfı ehliyet ile 125 CC motor kullanmak isteyen kişilerin motosiklet kullanımı ile ilgili ek eğitimler alınması gerektiğini belirtti.

Ülkemizde 2 tekerlekli araçların kullanımının arttığını belirten Süleyman Soylu, sözlerine "Birçok insanın hem arabası var hem motoru var. Milli Eğitim Bakanımızla konuştuk, sürücü kursları onların kontrolünde. Biz de kimin ne kullanacağının kararını veren bakanlığız. Arkadaşlarımız çalıştı, Emniyet Genel Müdürlüğü de Jandarma'nın trafiğiyle çalıştı. Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar, B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek. O konudaki çalışmalar belli bir noktaya geldi. Sadece 1-2 tane ders alabilecekler. Motorla ilgili ek dersle bu hakkı elde edebilecekler. Ayrı bir motor ehliyeti almaya gerek kalmayacak. Sadece bir iki ek ders alacaklar" diyerek devam etti.

B Sınıfı Ehliyet ile Motosiklet Dönemi

125 CC altında motoru bulunan ve B sınıfı ehliyet sahibi kişiler, söz konusu düzenlemenin yürürlüğe girmesini merakla bekliyor. Çünkü yürürlüğe giren düzenleme ile bu kişilerin motorunu kullanabilmesi için sürücü kurslarından yeni bir ehliyet almasına gerek kalmayacak. Yalnızca motor kullanımı konusunda bir veya iki ders alarak B sınıfı ehliyet ile motorlarını kullanabilecek. Düzenlemenin yürürlüğe girmesi sonucunda B sınıfı ehliyet motor kullanımına da olanak sağlayacak.

B sınıfı otomobil ehliyeti ile motosiklet kullanımına olanak sağlayan yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile B sınıfı ehliyetin kapsamı genişleyecek.

B sınıfı ehliyet ile motosiklet kullanımı düzenlemesi hakkında detaylı bilgi edinmek için https://surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.06.2021

Audi A6 2021 İnceleme

19.03.2021

ATV Ehliyeti Hangi Sınıf - 2021

09.02.2021

Turbo Nasıl Çalışır, Arıza Sebepleri ve Belirtileri Nelerdir

06.09.2022

Orhaneli Sürücü Kursları – Orhaneli Ehliyet Kursları