AVM Otoparkında Kaza Olduğunda Yapılması Gerekenler

ABONE OL
AVM Otoparkında Kaza Olduğunda Yapılması Gerekenler

Kaza bir sürücünün başına gelebilecek en büyük sorunlardan bir tanesi olarak görülür. Ne zaman nerede meydana gelebileceği bilinmediği gibi kazanın boyutu da hiçbir zaman tahmin edilemez. Bunun için her sürücü aracının koltuğuna oturduğu andan itibaren olası kazalara ve risklere hazır olmak, kendi güvenliğini almak ve dikkatli olmak zorundadır.

Kazalar yalnızca hareket halinde meydana gelmez. Bazen durduğunuz bir kırmızı ışıkta size çarpabilirler ya da aracınızı AVM’ye bıraktığınızda çarpılmış olduğunu görebilirsiniz.

Peki, en güvenli park yeri olarak bilinen AVM’de yaşanan bir kaza sonrasında ne yapmanız gerekir?

AVM Otoparkında Kaza, Trafik Sigortası Tarafından Karşılanır mı?

Bir kaza sonrasında meydana gelen hasar sonrasında ne yapmanız gerektiğini biliyor olmanız hasarın ne şekilde karşılanması gerektiği hususunda da oldukça önemlidir. Trafik dışı olarak kabul edilen bu kaza şeklinde ise birçok kişi ne yapması gerektiğini bilmez ve emin olamadıkları bir şeyden de başkalarını suçlamak istemez.

AVM’ler özel işletmelerdir ve trafik sigortası yalnızca karşı tarafın oluşan zararını karşılar. Sizin zararınızın karşılanmasını istiyorsanız bunun için kasko sigortası yaptırmanız gerekir. Eğer aracınızın kasko sigortası varsa bu durumda hasarınızın karşılanması sağlanmış olur.

Otoparkta Meydana Gelen Kazalarda Ne Yapmalısınız?

AVM’de yaşanacak olan bir kaza sonrasında ilk dikkat etmeniz gereken konu kaza tespit tutanağının tutulmasını sağlamaktır. Tutanağınızın mutlaka eksiksiz bir şekilde düzenlenmiş olması gerekiyor. Herhangi bir şekilde yaralanma olmuşsa bu durumda polisi çağırmanız gerekecektir. Eğer aracınıza hasar veren kişiyi tanımıyor ve görmemişseniz bu durumda en yakın polis karakoluna giderek durumu bildirmeniz gerekir. Bu sayede polis AVM’nin otoparkındaki kamera kayıtlarını inceleyerek kazanın ne zaman ve kim tarafından gerçekleştirilmiş olduğunu görebilirler.

Sigortanızla irtibata geçmek bu süre içerisinde çok önemlidir. Elinizdeki belgelerle birlikte konuyu sigorta şirketine bildirmeniz inceleme yapılması sonrasında ne yapılması gerektiği hususunda belirleyici olacaktır.

Kasko Sigorta Kapsamımı Genişletebilir miyim?

Kasko sizin aracınızda meydana gelebilecek her türlü hasarı karşılayabilir, ancak bunun için sizin mutlaka kaskonuzu genişletmiş olmanız gerekiyor. Genel teminatların dışında kaskonuzu genişlettiğinizde her türlü zararınız karşılanacaktır.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz tüm konulara https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.08.2022

Araç Muayene Ücreti, Süresi, Gerekli Belgeler ve Koşullar

10.02.2021

Akıllı Park Sistemi Nedir

28.08.2020

Araçta Değişen Parça Sorgulama

12.05.2021

Araba Kaloriferi Neden Soğuk Üfler