Askerde Çürük Alanlar Ehliyet Alabilir mi

ABONE OL
Askerde Çürük Alanlar Ehliyet Alabilir mi

Askerlik her Türk vatandaşının şartları ve sağlık durumu elvermesi halinde yapmak zorunda olduğu bir görevdir. Bu görevi yapmamanın belli başlı şartları vardır ve bu şartların belgelenmesi gerekir. Askerlik görevini yapmak için giden, ancak askerde çürük olarak tekrardan gelen kişilerin ise merak ettiği husus ehliyet alıp alamayacaklarına dairdir. Çünkü çürük almak demek sağlığıyla ilgili bir problemin olması ve bunun da askerlik görevini yerine getirmesinin tehlikeli olabileceğini göstermesidir.

Sorunun yanıtı aslında kendi içerisinde saklıdır. Askerde alınan çürük raporu sadece askerliği kapsamaktadır. Yani çürük raporu aldığınızda ehliyet almanıza mani herhangi bir durum yoktur. Bunun dışında aşağıda bahsedeceğimiz hastalıkların bazılarında sürücü belgesi alınabileceği gibi bazılarında alınamaz.

Kronik Böbrek Yetmezliği Ehliyet Alabilir mi?

Kronik böbrek yetmezliği sağlığı tehdit eden ciddi hastalıklardan bir tanesidir. Burada iki farklı durum söz konusudur. Örneğin hayati önem arz eden bir organ yetmezliği durumunda ehliyet verilmez, lakin organ nakli olmuş ya da diyalize giren birisi doktorun görüşü alınarak ehliyet belgesi alabilir.

Mental Retardasyon Hastası Ehliyet Alabilir mi?

Mental retardasyon, zeka geriliği olarak tanımlanabilir. Yani kişi kendi yaşının altında hareketler sergiler. Bu hastalığın kesin olarak tanısının konulmadığı kişilere yılda 1 kez muayene olmaları koşuluyla A1, A2, B, F ve H sınıfı sürücü belgesi verilebilir. Mental Retardasyon tanısı olanlara sürücü belgesi verilmez.

Hafif İşitme Kaybı Ehliyet Alabilir mi?

İşitme kaybı olan kişilerin bir kulağı normal duyuyor ve diğer kulakta işitme cihazı varsa duymayan kulakta 50 dB olmak şartıyla B ve F sınıfı ehliyet alabilir. Bunun dışında işitme cihazı kullanan kişilerin A1, A2, C, D, E, G sınıfı sürücü belgesi alamaları söz konusu değildir.

Hangi Göz Kusurlarına Ehliyet Verilmez?

Her iki gözde görme gücü toplamları 10 / 20 den daha az olan ve her iki gözün görme derecesi ayrı ayrı en az 0.5 olmayan sürücü belgesi alamaz. Bir kişi gözlükle görmesi düzelebiliyorsa bu durumda ehliyet alabilir, ancak araç kullanırken mutlaka gözlük takmak zorundadır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.02.2021

Günü Dolmadan Trafik Sigortası Yaptırılabilir mi

13.04.2021

Direksiyon Sınav Kuralları - 2021

04.01.2022

Duble Yol Nedir, Duble Yollarda Hız Sınırı Kaçtır

04.11.2020

Polen Filtresi Ne Zaman Değiştirilir