Aşınmış Salıncak Burçları Hangi Sorunlara Neden Olur

ABONE OL
Aşınmış Salıncak Burçları Hangi Sorunlara Neden Olur

Burçlar, kauçuktan, poliüretandan veya diğer malzemelerden yapılmış yastıklardır. Yoldaki engelleri absorbe etmek, araçtaki hareket miktarını kontrol etmek, gürültüyü ve titreşimi azaltmak için süspansiyon ve direksiyon bağlantılarına monte edilmiştir.

Burçlar aşındığında sürücü, aracın önünde sarsıntı hissedebilir veya bozuk yollarda, tekerleği çevirirken veya sert fren yaparken tıkırtı sesleri duyabilir. Arka süspansiyon burçlarının arızası, direksiyon sistemini içermediğinden ve virajlardan daha az etkilenebileceğinden tespit edilmesi zor olabilir.

Burçlar, kontrol kolları, dengeleyici çubuklar, bilyeli mafsallar, bağlantı çubukları, amortisör, dikme bağlantıları ve diğer süspansiyon ve direksiyon parçaları ile motor ve şanzıman bağlantılarında kullanılır. Sürtünme, eskime, ısı, yağsız kalma sık hareket ve ağır yüklerinin yarattığı stres nedeniyle aşınır ve çatlarlar.

Burçları bir benzetme ile anlatacak olursak dizleri ve dirsekleri koruyan kıkırdak gibi eklemlere baskıyı azaltır. Aşınmış burçlar metalin metale sürtmesine neden olur ve bu da sürücüde rahatsızlık araçta denge sorunu sağlar.

Kapsamlı bir inceleme, süspansiyon sistemindeki sorunu ortaya çıkarabilir. Çünkü bazı durumda burçlardan meydana geldiği düşünülen sorun aslında farklı bir nedene dayalı olabilir. Bunun içinde tespitin net yapılabilmesi açısından aracın servise götürülmesi faydalı olacaktır.

Ön Süspansiyon Sistemi

Aracın ön süspansiyon sistemi en ufak bir sorunda bile sürücünün rahatsız olmasına ve araç içerisindeki konforun bozulmasına neden olacaktır. Süspansiyonda yaşanan sorun aracın içerisindeki ses miktarını da artırır ve bu da sürüşü ve yolculuğu keyifli olmaktan uzaklaştırır.

Süspansiyon Sisteminin Onarım Maliyeti Nedir?

Süspansiyon sistemi denildiği zaman içerisine çok fazla parça girer, doğal olarak burada bir maliyetten bahsedebilmek için öncelikli olarak sorunun neden kaynaklandığının belirlenmesi gerekir. Bazen sadece rot başlarından kaynaklı bir sorun olacağı gibi akslardan meydana gelen bir sorunda olabilir. Bu tür sorunların hepsinin onarım süresi birbirinden farklı olduğu için maliyetleri de değişik olur.

Süspansiyon Sistemi Bakımı

Bir aracınız varsa mutlaka düzenli bakımını ve kontrollerini yaptırmanız gerekir. Her aracın rutin yağ ve filtre değişim süreleri vardır. Bu süre içinde süspansiyon sistemi bakımının da yapılması gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.04.2021

Yaz İçin Farlar Nasıl Temizlenir

20.11.2020

Fren Lambası Neden Çalışmaz

22.06.2020

Tunceli Sürücü ve Ehliyet Kursları

09.07.2021

2022 Hyundai Kona İnceleme