Arızalı Emme Manifoldu Contasının Belirtileri Nelerdir

ABONE OL
Arızalı Emme Manifoldu Contasının Belirtileri Nelerdir

Basit yapılarına rağmen contalar, herhangi bir motor parçasının en zor işlerinden birini yaparlar. İki sert plastik veya metal parçası arasında ısıya, sıcaklık dalgalanmalarına, sıvı çarpmalarına ve titreşimlere karşı çok uzun zaman boyunca dayanabilirler.

Aracın motorunda küçük bir çentik veya iğne deliği bile sorun yaratabilir ve aracınızın sürüş şeklini etkileyebilir. Contaları göremeseniz de, belirtileri sayesinde bir şeylerin yanlış gittiğini muhtemelen anlarsınız.

Emme Manifoldu Nedir?

Emme manifoldu, havayı toplayan ve silindirlere yönlendiren motorun bir parçasıdır. Havayı dağıtmanın yanı sıra, aracın aşırı ısınmasını önlemek için soğutma sıvısını da dağıtır. Çoğunlukla metalden yapılır, ancak bazen sert plastikten de yapılabilirler.

Emme Manifoldu Contası Nedir ve Nasıl Çalışır?

Emme manifoldu contası, emme manifoldu ile motor bloğu arasındaki bağlantıyı sızdırmaz hale getirmek için kullanılan özel olarak şekillendirilmiş bir kauçuk parçası veya diğer malzemelerdir. Ayrıca hava ve sıvının doğru odalara yönlendirilmesini sağlar.

Kötü Emme Manifoldu Contasının İşaretleri Nelerdir?

Emme manifoldunda, soğutucuyu serin tutmak için motordan geçen küçük borular vardır. Conta sıvıyı bu borularda tutar. Eğer bu borular kırılırsa sıvı sızabilir. Soğutma sıvısı motor bloğundan kaçarsa, araç aşırı ısınabilir.

Kötü Yakıt Ekonomisi

Hava yakıt karışımı doğru olmadığında, arabanız ayarlandıkça arabanızın yakıt verimliliğinde olumsuz bir fark görebilirsiniz.

Kötü Emme Manifoldu Contasının Tespit Edilmesi

Teknik olarak, kötü veya hasarlı bir emme manifoldu contasını doğrulamanın tek gerçek yolu, emme manifoldunu çıkarmak ve contayı incelemektir, ancak bu, kırılamayacak bir şey için biraz karmaşık bir iştir.

Kötü Emme Manifoldu Contasının Değiştirilmesi

Emme manifolduna ve contasına erişmek için, çok sayıda parçayı, boruyu ve kabloyu, muhtemelen motorun üstünden ve altından çıkarmanız gerekecektir. Ancak bu işlem sizin kendi başınıza yapabileceğiniz bir şey değildir, bu nedenle iyi bir servise götürmenizde fayda vardır.

Manifold Nedir?

Manifold, çok sayıda giriş veya çıkışa bölünen ve bunun tersi olan bir borudur. Egzoz manifoldu, motordaki egzoz gazlarını toplar ve bunları egzoz sistemine aktarır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.04.2021

Otomotiv Dünyasına Yön Veren Kadınlar

08.01.2021

LPG Motora Zarar Verir mi

31.01.2023

Arabaya Kalitesiz Yakıt Koyarsanız Ne Olur

25.11.2021

Başakşehir Sürücü Kursları - Başakşehir Ehliyet Kursları