Araçtan Yola Çöp Atmanın Cezası 2021

ABONE OL
Araçtan Yola Çöp Atmanın Cezası 2021

İçinde yaşadığımız dünyada dikkat etmemiz gereken en önemli kurallardan bir tanesi çevre temizliğidir. Çevrenizi ne kadar temiz tutarsanız yarınlarınızdan beklentileriniz de o kadar güçlü ve sağlam olacaktır.

Söz konusu çevre olduğunda bu yalnız evimizin önünü değil otoyolları da kapsıyor. Bu nedenle genel olarak çevremizi temiz tutmak önemlidir.  Araçlarımızda bu temizlik kapsamında her yıl ya da iki yılda bir egzoz muayenesinden geçer. Muayene neticesinde çevreye zararlı olduğu düşünülen araçların muayenesi yapılmaz.

Otomobil ve çevre denildiği zaman yalnızca egzozdan çıkan gazlar değil aynı zamanda otomobilden attıklarımıza da dikkat etmek gerekiyor.

Örneğin araçla giderken yola çöp atmamak, sigara izmariti atmamak gerekir. Bunun aksi yapılması halinde ise trafik kanununa göre ceza ödemek zorunda kalırsınız.

Arabadan Yola Çöp Atmanın Cezası Ne Kadar? 2021

Araçtan dışarıya çöp atmanın cezası her yıl yeniden düzenlenir. 2021 yılında yapılan zam sonrasında ise 144 TL olarak belirlenmiştir. bu cezanın 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda ise % 25 indirim uygulanır ve 108 TL para cezası ödenmesi gerekir.

Trafik Kanununda 73/B Maddesi Nedir?

Araçtan dışarıya bir şeyler atılmasını yasaklayan maddeye denir. Karayolları Trafik Kanununa göre araçtan bir şey atmak ya da dökmek yasaktır. Bu yasağı ihlal eden bir sürücüye yukarıda belirtilmiş olan miktarda ceza kesilir.

Bazı sürücüler bu cezanın farkında olsalar da yine de duyarsızlıklarından dolayı çevreyi kirletmeye devam edebiliyorlar. Doğal olarak da böyle bir şeyle karşılaşılmış olması halinde yetkililere bildirmek oldukça önemlidir.

Yola Çöp Atmanın Zararları

Araçtan yola çöp atmanın zararı yalnız çevreyi kirletmeniz ya da para cezasıyla karşılaşmanız değildir. Attığınız çöpler rüzgarında etkisiyle birlikte yoldan geçen diğer sürücülere zarar verebilir ya da onların sürüşünü tehlikeye atabilir. Bu yüzden kesilmiş olan bu kuralı yalnız çevre kirliliğini önlemek olarak düşünmemek gerekir.

Araçtan Çöp Atanlar Nereye Şikayet Edilir?

Bir sürücünün aracından yola çöp attığını ya da döktüğünü görürseniz bu durumda ihbar edebilirsiniz. Yapmanız gereken ise Emniyet Genel Müdürlüğünün online işlemler sayfasındaki formu doldurmak olmalıdır. Eğer durumu ispatlayabilmek için görüntü kaydınız varsa bunu da eklemeniz yeterli olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursu hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.03.2021

Ölümlü Trafik Kazalarında Maddi ve Manevi Tazminat

30.07.2021

Araba Sigortaların Kontrol Edilmesi ve Değiştirilmesi

17.08.2021

B2106 Hata Kodu Nedir

20.08.2020

Akıllı Ulaşım Sistemleri