Araçta Değişen Parça Sorgulama

ABONE OL
Araçta Değişen Parça Sorgulama

Özellikle ikinci el araç alacak olanlar hasar kaydı sorgulaması dışında aracın değişen parçasının olup olmadığını da mutlaka sorgulamak zorundadır. Aracın kaza yapıp yapmadığını anlamanın en kolay yolu araçta bulunan hasarlı parçaların tespitinin yapılmasıdır. Ağır hasar alan bir araç bu konuda usta olan bir ele teslim edildiği takdirde kullanılan boya, macun ve benzeri malzemeler sayesinde eski haline getirilebilmektedir. Hasardan dolayı eski haline getirilemeyen parçalar ise yenisi ile değiştirildiğinde dışarıdan bakıldığında kaza yaptığı anlaşılmamaktadır. Bu nedenle ikinci el araç alırken aracın parçasının değişip değişmediğine mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu konuda yapılacak en güzel şey almak istediğiniz aracı bu konuda usta olan bir uzmana göstermek olacaktır. Böylece aracın boyalı olup olmadığını, parçasının değişip değişmediğini dolayısıyla da kazaya karışıp ağır hasar alıp almadığını öğrenmiş olacaksınız. Eğer parça değişikliği yapıldıysa orijinal olmayan bir parça takılması durumunda aracın değeri düşecek aynı zamanda ilerleyen dönemde sıkıntı yaşamanıza sebep olacaktır.

Araçta Değişen Parça Nasıl Sorgulanır?

Araçlarda genellikle kaportayı oluşturan parçaların değişimi sıklıkla yapılmaktadır. Bunu dışarıdan baktığımızda hemen anlamamız mümkün değildir. Çünkü kaza sonrası hasar gören araca parça yeniden monte edilmekte ve eski görünümüne döndürülmektedir. Fakat aracı alacak olan kişinin parça değişikliğinin neden yapıldığını mutlaka öğrenmesi gerekmektedir. Bu konu aracın değer kaybetmemesi ve ileride her hangi bir sorun yaşanmaması açısından çok önemlidir.

Araçta Değişen Parçanın Olup Olmadığı Nasıl Öğrenilebilir?

Araçta parça değişimi yapılıp yapılmadığını öğrenmenin birden fazla yolu bulunmaktadır. Öncelikle aracı konusunda uzman birine götürdüğünüzde araçta yapılan parça değişikliklerini kısa sürede tespit edecektir. Eğer araçta parça değişimi kasko aracılığı ile yapılmış ise araç kontrol için götürüldüğünde bu bilgilere ulaşılabilmektedir. Aracın kapısının değiştiğini anlayabilmek için menteşelere bakmak yeterli olacaktır. Eğer hala eski menteşeler kullanılmışsa araç çok ağır bir hasar almamış anlamına gelmektedir. Aracın herhangi bir bölgesinde aracın renginden farklı bir rengin olduğu göze çarpıyorsa araçta parça değişimi olduğunu anlamak mümkündür.

Araçta parça değişimi konusunda daha kesin bir çözüme ulaşabilmek için aracın ekspere gösterilmesi daha doğru olacaktır. Araç eksperleri özel cihazlar ve inceleme metotları sayesinde aracı değişen parçasını kısa sürede tespit edebilmektedir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.01.2021

App Plaka Nedir, Muayeneden Geçer mi

23.06.2023

Ehliyet Sınav Ücreti Nereye Yatırılır

04.05.2021

Tam Kapanmada Ehliyet ve Direksiyon Sınavları Yapılacak mı

03.03.2022

Enez Sürücü Kursları - Enez Ehliyet Kursları