Araçlarda Modifiye Cezası Nedir

ABONE OL
Araçlarda Modifiye Cezası Nedir

Modifiye, araçların gücünde, imajında ve tarzında yapılan değişikliklerdir. Şehir içi trafikte oldukça sık görülen modifiye araçlar fazlasıyla dikkat çekmektedir. Son zamanlarda trafikte yer alan modifiye araçlar çıkarmış oldukları gürültü ve duman nedeniyle diğer sürücülerin rahatsız olmalarına sebep olmakta ve trafik güvenliğini tehlikeye atmaktadırlar. Bu nedenle EGM genelge göndererek modifiye edilen bu araçların trafikten men edilmeleri talimatını vermiştir.

Trafik güvenliğini tehlikeye atmaları sebebiyle modifiye araçlar trafikten men edildikleri gibi para cezası uygulaması da yapılmaktadır.

Modifiye Araç Nedir?

Modifiye, araçların dış görünüşlerinde ve teknik özelliklerinde sürücülerin kendi zevk ve tercihlerine göre yapmış oldukları düzenlemelere verilen addır. Dış görünüşünde ve teknik özelliklerinde değişiklik yapılan araba ise modifiye araba denilmektedir.

Arabalar modifiye edildiklerinde ruhsatta yazılı olan modelden çok farklı bir model ortaya çıkmış olacak ve farklı bir görünüme sahip olacaktır. Genellikle otomobil tutkunlarının arabaları modifiye ederken kullandıkları en belirgin uygulamalar, güçlü ve çok fazla ses çıkaran bir imaj oluşturmak ve bunun için bütün unsurları kullanmaktadırlar.

Modifiye edilmiş bir araba dikkat çekici bir tarza sahiptir. Fakat dış görünüş ve estetik değil can güvenliği ve sürüş güvenliği ön planda tutularak araçlar modifiye edilmelidir. Yurtdışında birçok otomobil tutkunu aracın gücünü artırmayı hedeflemekteyken ülkemizde sadece estetik görünüm hedeflenmektedir. modifiye araçlar tasarlanırken aracın teknik olarak daha fazla güçlendirilmesi ve dış görünümünü daha estetik hale getirmenin yanında mutlaka can güvenliği ve sürüş güvenliğine katkıda bulunacak özelliklerde olmasına dikkat edilmelidir.

Trafikte Yer Alan Modifiye Araçlara Verilen Ceza Ne Kadardır?

Modifiye araçlarda egzozdan gelen sesin fazla olmasından dolayı polisler trafikte yer alan modifiye araçları çevirmektedir. Diğer sürücüleri yüksek oranda rahatsız edecek düzeyde ses çıkarmalarından dolayı 206 TL cezaya tabi tutulmaktadırlar.

Modifiye işlemlerinde en fazla yapılan değişiklik araçların farlarının değiştirilmesidir. Modifiye arabalarda kullanılan XENON farlar ışığı normalden çok fazla yayma özelliğine sahip olduklarından dolayı trafiği tehlikeye atmaktadır. Günümüzde ağır kusur olarak kabul edilen bu durum karşısında XENON farlı araçlara 95 TL ceza kesilmektedir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.04.2021

Motosiklet Kasklarının Güvenlik Standartları

17.07.2023

Volkswagen Temmuz Ayı Fiyat Listesi 2023

27.05.2022

Araç Değer Kaybı Sorgulama (Hesaplama) Nasıl Yapılır

12.04.2021

Keyif Alarak Araba Kullanma Yöntemleri