Araçlarda Hangi Renk Daha Pahalı

ABONE OL
Araçlarda Hangi Renk Daha Pahalı

Yeni bir otomobil satın almaya karar verdiğimizde kafamızda birçok soru işareti vardır. Özellikle alacağımız araç sıfır model ise bu durumda hata yapmamak adına daha fazla zaman harcarız.

Sürücülerin model ve donanım seçiminin yanı sıra renk tercihlerinin de önemli olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bir evin duvarı için boya neyse otomobil için bu hassasiyet çok daha yüksektir. Bunun nedeni ise tamamen arz talep dengesinden kaynaklanmaktadır.

Otomobillerde konu renk olduğunda bazı kullanıcılar daha hassas olabiliyor. Arabasının rengini önemseyen kişiler renk seçimi yaparken fiyat farkının oluşabildiğini düşünmeyebiliyor, ancak özellikle sıfır araçlarda renk fiyatı belirleyen önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Son 10 yıla baktığımızda otomobillerde renk tercihi büyük bir değişime uğramadı. Güncel araştırmalara göre otomobillerde toplamda 4 renk oldukça favori bu renkler ise şöyle: beyaz, siyah, gri ve gümüş. Yani, satılan 5 araçtan 4’ü bu dört renkten birisi olmuş durumda.

Otomobilde renk seçimini belirleyen tek faktör sadece estetik görünüm değil. Örneğin beyaz rengin çok fazla tercih edilmesinin nedeni boya yanığının olmaması, daha az yıkanması, güneş ışığını üzerine çekmemesi gibi faktörler vardır.

Bir araçta renk konusuna baktığımızda aracın markası, modeli fiyatı etkilemektedir. Örneğin mavi ya da yeşil renkteki bir araba ile aynı özellikleri taşıyan beyaz renkteki bir araç arasında fiyat farkı vardır.

Bu faktör dünyaya genel bir bakış yaptığımızda bizim ülkemizde anlamsız bir şekilde önemsenmektedir. Çünkü dünyada arabadaki renklere bu kadar takılmış olan başka hiç kimse yoktur.

Siyah Renk Araba

Siyah renk otomobillerde en çok tutan renkler arasında yer almaktadır. Asil göründüğü gibi araca yapılan aksesuarları da gösterebiliyor olması sürücülerin doğrudan dikkatini çeker. Siyah rengi dezavantaj haline getiren en önemli özellik ise kiri çok hızlı göstermesidir. Yani siyah renkte bir aracınız varsa sabah yıkadığınızda akşam hemen kirlenebilir.

Kırmızı Renkli Araçlar Tutuluyor mu?

Her ne kadar kırmızı renkli araba birçok kişinin hayalinde olsa da aslında kırmızı rengi belirleyen şey tamamen otomobilin rengidir. Bayanların hayran olduğu kırmızı renk küçük şirin bir araçta oldukça favori bir özellik olabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.01.2021

Dizel Motor Performansını Artırmanın Yolları

24.02.2021

Trafikte Güvenli Davranışlar Nelerdir

26.04.2021

10-40 Yağ Hangi Araçlarda Kullanılır

08.01.2021

Maksimum Güç İle Maksimum Tork Arasındaki Fark Nedir