Aracınızın Klima Sorunları Nasıl Giderilir

ABONE OL
Aracınızın Klima Sorunları Nasıl Giderilir

Klima karmaşık bir sistemdir ve bazen doğru bir şekilde çalışmadığında birtakım sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu makalede otomobilinizin klima sisteminde ortaya çıkabilecek bir dizi genel soruna değindik ve herhangi bir sorunun olası nedeninin ne olabileceğini açıklamak istedik.

Klimanın hava akışı neden zayıf?

Zayıf hava akışına, gevşek bir hortum gibi küçük bir sorundan tutunda fanın kırılmasına kadar değişen bir dizi neden olabilir.

Klima neden eskisi kadar soğutmuyor?

Klimanızın eskisi kadar soğuk olmamasının birkaç nedeni olabilir. Gevşek bir hortum, kırılmış conta, kondansatör veya kompresördeki motorun yanması gibi nedenlerden dolayı klima soğutmayabilir.

Klima neden soğuyup sonra ısınıyor?

Bu sorunun nedeni, kompresördeki debriyajla ilgili bir sorun olabilir. Kompresörün doğru basıncı koruyamaması sistemden sıcak havanın geçmesine neden olur. Bunun yanı sıra tıkalı bir genleşme valfi de bu ısınmaya neden olabilir. En ciddi neden ise klima sisteminde bir sızıntı olmasıdır. Sızıntı normalde sisteme giren nemin bir sonucudur ve soğutucu su ile karıştırıldığında, sistem bileşenlerine zarar veren aşındırıcı bir aside neden olur.

Klima sisteminde sızıntı olup olmadığını nasıl test edebilirim?

Klima sistemindeki sızıntının test edilmesi servis tarafından yapılır.

Klima sisteminde sızıntıya ne sebep olur?

Klimanızdaki bir sızıntının ana nedenleri nem ve kullanımdır. Nem soğutucu suyla karıştığında, tüm klima sistemine zarar verebilecek aşındırıcı bir asit üretir. Nem, zamanla elastikiyetini kaybetmeye başlayan eski lastik contalar ve hortumlardan sisteme girebilir.

Klima sisteminizin sorunsuz kalmaya ve en iyi şekilde çalışmaya devam etmesini istiyorsanız, olası bir sorun yaşadığınızda mutlaka servis ya da ustaya kontrol ettirmelisiniz. Çünkü basit bir sorunu ötelemek klimanıza daha fazla zarar verebilir.

Klimayı tamir etmenin maliyeti nedir?

Klimanın onarımının ücreti, sorunun nedenine bağlıdır. Sadece gazını değiştiriyor olabilirsiniz ya da herhangi bir sızıntı olabilir bu durumda maliyet değişkenlik gösterecektir.

NOT: Bazı sürücüler araçlarındaki klimayı yakıt tasarrufu sağlayabilmek için kullanmamayı tercih ediyorlar. Bu şekilde bir hareket klimanızın zarar görmesine neden olacaktır.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz tüm konulara https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.07.2021

Nissan GT-R Modellerinin Hikayesi

09.05.2022

Antalya Aksu Sürücü Kursları – Aksu Ehliyet Kursları

03.02.2021

E Sınıfı Ehliyet Kaç Yaşında Alınır

04.03.2021

Geçici Ehliyet Belgesi Nedir, Nasıl Alınır