Aracınızda Hangi Işıkları Ne Zaman Kullanılmalısınız

ABONE OL
Aracınızda Hangi Işıkları Ne Zaman Kullanılmalısınız

Pek çok insan bunu kolay bir konu olarak düşünür, ancak arabanızdaki tüm ışıkların ve bunların özellikle gece, yağmurda veya siste araba kullanırken nasıl kullanılacağının farkında olması önemlidir.

Gündüz Farları

Kısa huzmelerle karıştırılmaması için gündüz yanan farlar sizi diğer sürücülere daha görünür kılmak için tasarlanmıştır. Genellikle arabanızın önünde ve arkasında bulunan ve motoru çalıştırdığınızda otomatik olarak yanabilen ışıklardan oluşurlar. Gündüz farları eski otomobillerde bulunmamasına karşın yeni model araçların büyük çoğunluğunda vardır.

Kısa Farlar 

Tam huzmelerden farklı olarak, kısa huzmeler karşıdan gelen sürücülerin gözlerini kamaştırabilecek aşırı parlama olmadan nereye gittiğinizi gösterecek kadar ışık verir. Düşük huzmeler gece sürüş sırasında çok önemlidir, ancak gündüz kullanıldığında, örneğin olumsuz hava koşulları yağmur, kar veya sis durumunda görüşü ve güvenliği artırdığı kanıtlanmıştır.

Uzun Huzmeli Farlar

Kısa huzmeli farlar gibi, uzun huzmeli farlar da sürücünün karanlıkta yolu görmesine yardımcı olur.  Uzun huzmeli farlar yoğun, merkez ağırlıklı bir ışık dağılımı ve bol miktarda aydınlatma sağlar. Bu nedenle, yalnızca görülmesi zor olduğunda veya karşıdan gelen trafikten en az 150 m uzaklıkta olduğunuzda yolu görmek için kullanılmalıdır.

Sis Farları

Eşsiz düz ve geniş huzme şekline sahip sis farları, genellikle arabanın ön kısmına, ön tamponun yanına yerleştirilir. Işının şekli, yolun yüzeyini aydınlatmak için sisi keserken, konum ışığın geri yansımasını ve sürücünün gözünü kamaştırmasını önler. Otomobillerde, diğer sürücülerin arabanızı fark etmelerine yardımcı olmak için en az bir arka sis lambası bulunur. Sis farları çok güçlü olduğundan diğer sürücülerin dikkatini dağıtabilirler, bu nedenle sis veya karda normal farların etkisiz olduğu zamanlarda kullanılmalıdır.

Sinyal Lambaları

Dönüş sinyalleri, aracın önünde ve arkasında bulunur. Yan aynalarınızda sinyal lambaları da bulunabilir. Diğer sürücülere dönmeyi planladığınızı ve muhtemelen dönüş için yavaşlamanız gerekeceğini bildirmek için kullanılırlar.

Fren lambaları

Fren lambalarınız diğer sürücülere yavaşladığınızı veya durduğunuzu işaret eder. Yalnızca frene bastığınızda yandıkları için, onları ne zaman kullanacağınızı düşünmenize gerek yoktur.

Otomobillerle ilgili teknik bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.02.2021

Karter Nedir? Ne İşe Yarar

27.07.2022

Maserati, Project24'ü Tanıttı

20.04.2022

Ehliyet Kursları 2022 - Ehliyet Kursu Fiyatları

15.12.2020

Kaza Durumunda Hasarı Yapan Sürücü Belli Değilse Ne Olur