Aracınızda Aylık Yapmanız Gereken 5 Kontrol

ABONE OL
Aracınızda Aylık Yapmanız Gereken 5 Kontrol

Çoğumuz, araçlarımızda yıllık kontroller için servis ve ustalara güveniyoruz. Ancak evde yapabileceğimiz pek çok basit araba kontrolü de var. Bunu yapmak sadece arabamızı daha güvenli tutmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda bakım maliyetlerini düşürmeye de yardımcı olur.

Otomobillerde bulunan kullanıcı el kitabı, arabanız hakkında bilmeniz gereken tüm bilgileri sunan harika bir kaynaktır. Düzenli araba kontrolleri yapmak, herhangi bir sorunu erken fark etme şansınızı artırdığı için uzun vadede paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bu da daha büyük sorunların ortaya çıkmasını önleyebilir ve onarım maliyetlerine daha az harcamanıza neden olabilir.

Düzenli Araba Kontrolleri Neleri Kapsar?

Düzenli araç kontrolleri yapma alışkanlığı kazanmanın en iyi yolu her ay belirli bir gün ayırmaktır. Ayırdığınız günde yapacaklarınız ise aşağıdaki gibi olmalıdır.

  1. Lastikler

Sürekli kullandığınız aracın lastiklerini kontrol etmek, sürüş sırasında güvende olduğunuzu bilmenizi sağlayacaktır. Özellikle kış aylarında lastik kontrolu çok önemlidir.

  1. Sızıntılar

Arabanızın etrafında kısa bir gezinti herhangi bir sızıntının olup olmadığını anlamanızı sağlayacaktır. Eğer uzun süre aracınızı kontrol etmezseniz küçük sızıntılar damlaya damlaya aracınızda olması gereken sıvıların azalmasına neden olabilir. Bu da uzun vadede aracınıza zarar verecektir.

  1. Frenler

Frenleri eğilip kontrol etmeden de ayağınızın altında ne durumda olduğunu anlayabilirsiniz. Ancak diskleriniz ve balatalarınızı kontrol ettiğinizde ne durumda olduklarını kendinizde önceden tespit edebilirsiniz. 

  1. Silecek Lastikleri

Silecekler kullanılsın ya da kullanılmasın zamanla eskimeye başlayacaktır.  Aşırı güneş ve soğuklar silecekleri sertleştirir ve yarılmasına neden olur. Böyle bir durumda da sileceklerin tam temizlemesi söz konusu değildir. Silecekler üzerindeki kirlerin temizlenmesi ömrünün daha uzun olmasını sağlayacaktır.

  1. Araç Elektriği

Bir araçta sistemin eksiksiz bir şekilde çalışması için elektrik olması gerekir ve bunun içinde her araçta akü bulunur. Araç aküden aldığı elektriği aracın diğer parçalarında kullanır. Zaman içerisinde elektrik kablolarında ya da aküde meydana gelebilecek sorunlar aracın çalışmasını engelleyecektir. Aracınızın aküsünü ve elektrik aksamını zaman zaman kontrol etmek faydalı olacaktır.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.11.2020

Karbon Fiber Nedir

08.04.2022

Lastik Kullanım Ömrü Ne Kadar

09.06.2022

Vites Küçültmek Hangi Durumlarda Faydalıdır

07.09.2020

2020’de En Çok Tercih Edilen Jant Modelleri