Aracınız Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Önemli Nokta

ABONE OL
Aracınız Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Önemli Nokta

Yeni bir araba almak harika ve özgürleştirici bir deneyim, ancak maalesef, bir noktada mekanik sorunlarla karşılaşmanız kaçınılmaz. Aracın sahibi olarak bu sorunları çözmek sizin sorumluluğunuzdadır. Yeni arabanızın uzun süre dayanmasını istiyorsanız düzenli olarak temel bakım işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekir. Bunu yapmak için de aracınız hakkında birkaç temel noktayı bilmeniz gerekiyor.

Frenler

Frenler, kimsenin gözden kaçırmayı göze alamayacağı önemli bir güvenlik özelliğidir. Arızalı fren sistemleri, size aracınız üzerinde daha az kontrol sağladığından, kazaların başlıca nedenlerinden biri diyebiliriz. Bu yüzden frenlerinizi düzenli kontrol ettirmeniz gerekir.

Motor Yağı

Motor yağı, aracınızın motorunu temiz, serin ve yağlı tutmak için gereklidir. Motor yağı eksikliği, yataklarda, halkalarda, silindir duvarlarında ve diğer kritik bileşenlerde sürtünme ve ısınmaya neden olabilir. Bunun için yeterli miktarda motor yağı olmasına özen göstermeniz gerekir. Motor yağınız eksik olduğunda aracınızın performansı da düşecektir. Motor yağınızın ne sıklıkta değiştirilmesi gerektiği konusunda mutlaka bilgi sahibi olmanız gerekir.

Araç Sıvıları

Araç sıvıları tüm araç sahipleri tarafından düzenli olarak kontrol edilmelidir. Kontrol etmeniz gereken en önemli sıvılar arasında soğutma sıvısı, ön cam sıvısı, fren sıvısı ve hidrolik direksiyon sıvısı bulunur.

Yedek Lastik

Yolda lastiğiniz patladığında yedek lastiğe ihtiyacınız olacaktır. Lastiğinizi değiştirmeniz gerektiğinde sorun yaşamamanız için, yedek lastiğin ve krikonun her zaman arabanızda olduğundan emin olmalısınız.

Ön Cam Silecekleri

Karda ve yağmurda araba kullanmak hareket etmeyi zorlaştırır. Yağmura yakalanmadan önce hatalı olan sileceklerinizi mutlaka değiştirmelisiniz. Bunun içinde sileceklerin düzenli bakımlarını ihmal etmemeniz gerekir.

Arka Lambalar Ve Farlar

Arka lambalar ve farlar zamanla kararır, bu nedenle daima kontrol etmeniz gerekir. Eğer lambalarınız düzgün çalışmazsa sadece siz yolu değil diğer sürücüler de gece sizi görmeyerek çarpabilir.

Motor Hava Filtreleri

Motor hava filtresi 6 ayda bir kontrol edilmelidir. Kirlendiğinde ve tıkandığında motora binen yük fazlalaşacağından dolayı aracınızda performans kaybı yaşarsınız.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.03.2021

Bujilerin Bozulup Bozulmadığı Nasıl Anlaşılır

15.02.2021

Uzun Yol Tır Şoförü Nasıl Olunur

19.12.2023

Ehliyet Sınıfı Değiştirme Nasıl Yapılır

14.06.2021

2022 Direksiyon Sınavında Sorulan Sorular ve Cevapları