Aracınız Çalınırsa Ne Yapmalısınız

ABONE OL
Aracınız Çalınırsa Ne Yapmalısınız

Ülkemizde ve dünyanın her yerinde araba hırsızlarını sıklıkla duyuyoruz. Aracın çalınması herkesin başına gelmesi muhtemel olan bir durumdur.

Öncelikle böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için gerekli olan önlemler alınmalı ve ileride başa gelebilecek can sıkıcı duruma karşı aracı koruma altına almalısınız.  

Aracınız çalınmışsa yapılması gereken ilk iş polisi aramak olmalıdır. Aracınızı yanlış park etmeniz halinde aracınız çekileceğinden dolayı çekilip çekilmediğinden emin olmanız gerekir. Eğer aracınıza böyle bir işlem yapılmamışsa aracınızın çalındığı kesinleşmiş olacaktır. Polisin aracınızı bulabilmek için ihtiyaç duyacağı bütün bilgileri eksiksiz olarak bildirmeniz kısa sürede aracınızın bulunmasına yardımcı olacaktır. Bu süreçte panik yapmamanız ve soğukkanlılığınızı korumanız çok önemlidir. Aracınızın rengi, modeli, tescil numarası, markası ve araçla ilgili bütün bilgiler polise ayrıntılı olarak bildirilmelidir. Aracınızla ilgili bu bilgilere çalınması halinde ihtiyaç duyacağınızdan dolayı mutlaka bu bilgileri ayrıntılı olarak not etmeniz gerekir.

Aracınızın Çalındığını Sigorta Şirketine Bildirin

Aracınızın çalındığına dair bildiride bulunduğunuzdan dolayı tarafınıza bir takip numarası verilecektir. Bu nedenle akit kaybetmeden sigorta şirketinize aracınızın çalındığını bildirmeniz gerekir. Aracınız çalındığında araçta bulunan bütün eşyalarınızı eksiksiz olarak sigorta şirketinize bildirmeniz gerekecektir. Bu nedenle araç çalınmadan önce araçta nelerin olduğunu tam olarak bilmeniz son derece önemlidir. Aracınızın sigortasını yaptırırken oluşturulan teminatın kapsadığı unsurlar göz önünde bulundurularak sigorta şirketiniz size gerekli ödemeyi yapacaktır.

Sigorta şirketinin tarafınıza yapacağı ödemenin miktarını etkileyen birçok faktör vardır. Aracınız bulunursa ve hasar aldığı tespit edilirse sigorta şirketi bu hasarı karşılar, fakat aracınız bulunmazsa sigorta şirketi aracın çalındığı tarihteki piyasa değeri üzeriden değerlendirme yapar. Bu durumlarda süreç daha uzun sürer.

Aracınızın sigortası yaptırılırken poliçede çalınmaya karşı güvence altına alınıp alınmadığına mutlaka dikkat etmelisiniz. Aksi halde aracınızın çalınması gibi durumlarla karşı karşıya geldiğinizde sıkıntı yaşayabilirsiniz. Sigorta şirketlerinin sunmuş olduğu hizmeti ve ek teminatlarını iyice araştırarak aracınızın çalınması durumunda ortaya çıkabilecek olan zararınızı en yüksek düzeyde karşılayabilecek olan sigortayı yaptırmanız gerekmektedir.

Araçlarla ilgili detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.12.2022

Trafik Cezaları 2023: Trafik Ceza Ücretleri Ne Kadar

19.02.2021

Araba Brandası Nedir, Branda Kullanmak Zararlı mıdır

12.01.2022

Çiğli Sürücü Kursları - Çiğli Ehliyet Kursları

03.03.2021

TİO (Taşıma İşleri Organizatörlüğü) Yetki Belgesi Nedir