Aracın Ön Camı İçten Nasıl Temizlenir

ABONE OL
Aracın Ön Camı İçten Nasıl Temizlenir

Aracın ön camı önemli bir güvenlik özelliğidir ve sürüş sırasında iyi bir görüş sağlamak için temiz tutulmalıdır. Ön cam temizliği söz konusu olduğunda, ise genellikle camın dış kısmı toza, böceklere ve daha birçok şeye maruz kaldığı için öncelikli olarak temizlenir. Ancak, ön camın iç kısmının da temizlenmesi aynı derecede önemlidir.

Sürücülerin çoğu, camın ve aradaki gösterge panelinin açısı nedeniyle iç kısmı temizlemeyi atlar. Peki, mükemmel bir görüş sağlamak için aracın ön camının içi nasıl kolayca temizlenebilir.

Ön Camın İçi Nasıl Temizlenir?

Ön cam temizliği için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

  • Mikrofiber bez
  • Cam temizleyici
  • Su
  • Sirke

Ön Cam Dıştan Nasıl Silinir?

Yukarıdaki ekipmanları edindikten sonra, önce ön camın dışını temizleyerek başlayın. Ön cama temiz su püskürtün ve mikrofiber bezle silin. Ön cam kuruduğunda, cam temizleyici kullanarak temiz bir havluyla tekrar temizleyin. Dairesel hareketler kullanmayın, ön camı yukarıdan aşağıya ve soldan sağa temizleyin.  

Ön Cam İçten Nasıl Silinir?

Önce, ön camın içindeki kirleri temiz bir mikro fiber bezle silin. Sürücü tarafından yolcu tarafına kadar tüm camları temizlediğinizden emin olun. Gösterge panelinin yakınındaki alanı temizlemek için, sırtınız ön panele gelecek şekilde koltuğa oturun ve eliniz geriye dönük olarak dar alanları temizleyin.

Mutfakta kullanılan temizlik ürünleri inatçı lekeleri kolayca çıkarabileceklerdir. Bezi temiz suya batırın ve camı dairesel hareketlerle temizleyin. Temizledikten sonra camı havluyla kurulayın.

Ön Cam Silme Tavsiyeleri

  • Dış ve iç parçalar dahil olmak üzere tüm aracı temizledikten sonra daima ön camınızın içini en son yıkayın.
  • Aracınızın ön camını gece veya daha düşük sıcaklıklarda temizleyin. Bu, cam temizleyicinin hızla buharlaşmasını önleyecektir. .
  • Arabanızın ön camının içini temizlerken her zaman temiz bir havlu veya bez kullanın. Aracın diğer kısımlarını temizlemek için kullandığınız bez, ön camda iz ve toz bırakacaktır.
  • Ön göğüs güneş ışığına maruz kaldıkça zamanla yüksek sıcaklık plastiğin parçalanmasına ve doğrudan ön camın kirlenmesine neden olur.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.05.2023

Uzun Yol Şoförü Nedir? Uzun Yol Şoförü Nasıl Olunur

15.12.2022

Trafik Sigortası Olmadan Trafiğe Çıkmanın Cezası 2023

18.10.2021

Karda ve Buzda Nasıl Araba Kullanılır?

02.07.2021

Ankara Sürücü Kursu Fiyatları 2022