Aracımın Çekiş Gücünü Nasıl Artırabilirim

ABONE OL
Aracımın Çekiş Gücünü Nasıl Artırabilirim

Otomobillerin performanslarının artırılmasını sağlayan pek çok yöntem mevcuttur. Aşağıda önereceğimiz yöntemlerin tamamı aracın performansının artırılmasına yönelik yapılan uygulamalardır.

Düzenli Motor Bakımı

Bir otomobilin performansını artırabilmenin en etkili yolu, o otomobile en iyi şekilde bakmaktır. Bunun için ihtiyacı olan rutin bakımların eksiksiz bir şekilde yapılması gerekir. Belli periyotlarda yapılacak olan işlemler sonrasında aracınızın performansını artırabileceğiniz gibi ömrünü de uzatmış olursunuz. Düzenli motor bakımı araca sonradan yapılabilecek tüm performans artırıcılardan daha güvenli olan bir tercihtir. Düzenli motor bakımı içerisinde aracın yakıt ve yağ depolarının kontrolü de önemli bir yere sahiptir. Aracın filtreleri ve sıvılarını mutlaka gözden geçirmelisiniz.

Performans Lastikleri  

Lastikler aracın güvenli yol tutuşu için önemli olduğu kadar hız için üretilmiş lastiklerde vardır. Aracınızın performansını artırmak için tercih edeceğiniz performans lastikleri yanak ölçüleri ve desenlerinden dolayı araca hız katar.

 Jantları Hafifleştirmek

Bazı sürücüler araçlarında döküm jantlar kullanırken bazıları daha hafif olan jantları tercih ederler. Çelik ve döküm olan jantlar aracın hızının düşmesine neden olur. Bir aracın jantlarındaki 1 kg’lık hafiflik aracın performansına % 10 oranında etki eder.

Chip Tuning Uygulaması

Chip tuning uygulaması aracın performansını etkileyen önemli bir yazılımdır. Bu yazılım sayesinde aracın beynine doğrudan müdahale edilir ve fabrika çıkış hafıza sıfırlanarak araca yeni bir kimlik kazandırılmış olur. Chip tuning muayeneden geçer mi? başlıklı makalemizde konuya detaylı bir şekilde değinilmiştir.

Yakıt Katkıları

Araçların yakıtlarına sonradan atılan birtakım sıvılar vardır. Bu sıvılar aracın borularının temizlenmesine katkı sağlar doğal olarak araç hem performansını artırır hem de yakıt tasarrufu sağlar.

Aracı Devirli Kullanmak

Aracı devirli olarak kullandığınızda yani aracın hızını olması gerektiği vitese göre ayarlarsanız hem yakıt tasarrufu sağlarsınız hem de aracın performansını artırırsınız. Aracınızı ne kadar olması gerektiği şekilde kullanırsanız bu motor ömrünün uzamasına katkı sağlayacak bir durumdur.

Fazla Yüklerden Kurtulun

Araç ne kadar ağır olursa çekiş performansı da ona göre düşük olur. Bunun için aracınızdaki gereksiz ağırlıkların mutlaka atılmasını sağlamalısınız.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.09.2022

SRC Belgesi Nedir, Kimler SRC Kursuna Katılabilir

09.04.2021

Triger Kayışı Arızası ve Uyarı İşaretleri

27.05.2021

Sürücü Kursu Sınavları Ne Zaman Açıklanacak

22.09.2021

Ralli Pilotu Nasıl Olur