Aracım Çekildi Ne Yapmalıyım

ABONE OL
Aracım Çekildi Ne Yapmalıyım

Bir sürücünün en çok korktuğu şey aracını bıraktığı yerde bulamamasıdır. Bunun için aracı park ederken mutlaka en emniyetli, en güvenli ve yasak olmayan bir alana bırakmak gerekir.

Yukarıdaki durumdan herhangi birini yaşamışsanız ilk yapmanız gereken şey panik olmamaktır. Çünkü panik ister istemez sizin hata yapmanıza ya da işleri daha çok uzatmanıza neden olabilir. Örneğin aracınızın bıraktığınız yerden çekildiğini fark etmişseniz öncelikli olarak çekilen araçlar nereye götürülür bunu bilmeniz gerekir.

Aracın hangi otoparka çekildiğini öğrendikten sonra tekrar alabilmek için gidebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey ruhsatınızın arabanın içinde olması ya da giderken yanınızda olmasıdır. Yani bir araç nereye çekilirse çekilsin tekrar çıkarabilmek için ancak aracın ruhsat sahibi gereklidir. Eğer aracı farklı birinin alması gerekiyorsa bu durumda noter onaylı belge olması gerekir.

Ruhsatınız yanınızdaysa ayrıca yanınızda nakit para da bulundurmanız gerekir. Otoparklar araçları teslim ederken ödemelerini nakit alırlar. Özelikle aracınızı hatalı bir şekilde park etmişseniz bu durumda ödeyeceğiniz rakamda yükseleceğinden dolayı yanınızdaki para miktarını kontrol etmeniz gerekir.

Çekilen Bir Araç İçin Ne Kadar Para Ödenmesi Gerekir?

Çekici ile otoparka çekilmiş olan bir aracı bulunduğu yerden çıkarabilmek için ödemeniz gereken miktar şöyledir:

Eğer aracınızı hatalı bir şekilde park etmişseniz bu durumda 108 TL para cezası ödersiniz. Bunun dışında çekici için sizden 90 TL gibi bir ücret talep edilir. Aracınızın otoparkta bulunduğu her gün için ise 15 TL ödemeniz gerekir.  Kısacası bir aracın otoparka çekilmesinin bir günlük bedeli 213 TL’dir.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz cezaları internet üzerinden ödeyebilirsiniz. İnternetten vergi dairesinin resmi sitesine ya da mobil bankacılık kullanıyorsanız kullanmış olduğunuz bankanın resmi ödeme kanallarından ödemelerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Eğer siz işlemlerinizi internetten değil de gittiğinizde oradan yapmak istiyorsanız otoparkta ödemelerle ilgili banko mevcuttur. Bu bankoya giderek paranızı buradan nakit bir şekilde ödeyebilirsiniz.

 Yukarıdaki bilgilerden de yola çıkarak aracınızı park ederken dikkat etmeniz gereken husus nereye bıraktığınızdır. Daha önce hiç park etmediğiniz bir yere aracınızı bırakmanız gerekiyorsa yolda park yasağı tabelasının olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.08.2021

Araç Rölantideyken Titriyorsa Ne Anlama Gelir

22.05.2023

125 cc Altındaki Motorlar İçin B Sınıfı Ehliyet Dönemi

03.03.2021

RO RO Taşımacılığı Nedir

04.04.2022

Özel Direksiyon Dersi Fiyatları - 2022