Araca Yazılım Attırmak Zarar Verir mi

ABONE OL
Araca Yazılım Attırmak Zarar Verir mi

Otomobiller üretim esnasında gücü egzoz emisyonları da göz önünde bulundurularak sınırlı olacak şekilde piyasaya sürülür. Bunun için aslında kullandığımız araçlar yüksek performansa sahip olsalar da biz bunun tamamını kullanamayız. Günümüzde ise sürücüler ve geliştirilmiş yazılım teknolojileri artık bu sorunu ortadan kaldırıyor. Yani isteyen bir sürücü aracına attıracağı özel yazılım sayesinde bu durumu ortadan kaldırabiliyor.

Araç Yazılımı Nedir?

Otomobil üreticiler üretim aşamasındayken geniş düşünerek komplike bir yapıda otomobil üretirler. Nedeni ise aracın motorundan olabildiğince yüksek performansı alabilmektir. Elbette bunu yaparken de yukarıda bahsettiğimiz güç kısıtlaması yapılır. Araç yazılımlarının ana hedefi de güç ve hızdır. Yani yazılım firmaları otomobillerin standartlarını belirleyen bu sınırları kırarak daha yüksek hız ve güce sahip olmasını sağlar. Günümüzde yaygın olarak kullanılan araç yazılımları özellikle hız tutkunları için keyifli bir durumdur.

Araç Yazılımı Ne İşe Yarar?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi araç yazılımlarında odak nokta hız ve güçtür. Dolayısıyla yazılımın uygulandığı bir araç daha yüksek performansa sahip olur. Yeni nesil otomobillerde bulunan ECU içinde elektronik yazılım yüklüdür ve araç yazılımı yani chip tuning işlemi sayesinde bu yazılım silinerek yeni yazılımın yüklenmesi sağlanır. 

Araca yapılacak olan yazılım atma işlemi clip cihazı ve aracın soket girişine uzanan kablo aracılığı ile yapılır. Elbette yazılım sonrasında elde edeceğiniz katkı sınırsız değil yani fabrika standartlarındaki kısıtlamaya kadar yapabiliyorsunuz. Daha basit bir ifadeyle, otomobil üretici firma aracın hızını nereden nereye düşürmüşse siz başlangıç noktasına kadar düzenleyebiliyorsunuz. 

Araç Yazılımının Zararları Nelerdir?

Araç yazılımı konusunda net bilgisi olmayan otomobil kullanıcıları genellikle yazılım güncellemesinin araca zarar vereceğini düşünür, ancak şunu söyleyebilirim ki, zarar anlatılanlar kadar yüksek olmayacaktır. Çünkü aracın var olan kapasitesi zaten en fazla sizin düzelttiğiniz gibidir. Bu nedenle siz motorun kapasitesinin üzerine zaten çıkamayacağınız için aracın motoruna zarar vermeyecektir.  

Araç Yazılımı Nasıl İptal Edilir?

Araç yazılımını iptal ettirmek yaptırmak kadar basittir. Bunun için uygulanacak olan yöntem yazılımın tekrardan fabrikasyon ayarlarına çekilmesini sağlamaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.09.2020

2021 Ehliyet Sınav Soruları – Ehliyet Sınavı Çıkmış Sorular

18.02.2021

Spoiler Nedir, Nasıl Çalışır

13.07.2021

Düşük Emisyonlu Araç Nedir

18.10.2021

Sigortasız Araç Kullanılırsa Ne Olur?