Araç Yazılımı Nasıl Yapılır

ABONE OL

Araç yazılımı olarak bilinen ve piyasada chip tuning şeklinde hizmet veren bu işlem, araçların sahip olduğu özelliklerin geliştirilmesi adına en önemli bir modifiye yöntemidir. Araç yazılımı sayesinde motordaki ateşlemeyi gerçekleştirmekle görevli olan ECO’nun bilgilerinin bulunduğu chiplerin ve işletim sisteminin değiştirilmesi sağlanır.

Yazılım ilk olarak otomobillerin motorlarının mevcut olan performanslarını artırmak için kullanılmaya başlanmıştı. Chiplerin içinde hava akışı, yakıt püskürtme zamanlaması, ortam sıcaklığı gibi birçok bilgiler yer alır. Yazılım ise mevcut olan düzenlemeleri güncellemeyi sağlar. Eğer chipler düzenlemez ve yeniden güncellenemez ise bu durumda yerine yeni bir chip takılabilir.

 Yazılım uygulaması bilgisayar aracılığı ile yapılır ve araca hiçbir zararı yoktur. Yapılan bu işlem sonrasında aracın performansında % 15 oranında artış sağlanır. Bu işlem sadece aracın çekiş performansını değil aynı zamanda yakıt oranının da azalmasını sağlar.

Araç Yazılım Değişikliği Nasıl Yapılır?

Araç yazılımı iki şekilde yapılır. Bunlardan birincisi orijinal chipin yerinden sökülerek yenisinin takılmasını sağlamak. İkincisi ise otomobilde bulunan orijinal chip programlanabiliyorsa yeniden bir program atılması şeklindedir.

Chip tuning işlemi hem dizel hem de benzinli araçlara rahatlıkla yapılabilir. Yapılan bu işlem sonrasında ise aracın hem yakıtı düşürülmüş olur hem de hız sınırı daha da yukarı çıkarılmış olur.

Araç Yazılımı Nasıl Yapılır?

Araç yazılımı işlemine başlarken öncelikli olarak aracın üzerindeki yazılımın kopyalanması gerekir. Nedeni ise aracın tekrar eski haline döndürülmesi istendiğinde bunun rahatlıkla yapılmasını sağlamaktır. Yedeğin alınmasının ardından orijinal yazılım dosyası yeniden düzenlenir.  Düzenleme sonrasında yazılımın tekrar araca yüklenmesi sağlanır. Bu işlemleri yapabilmek için gerekli olan ekipmanların olması şarttır. Yapılan işlemde araç sahibine ne gibi bir işlem istediği sorulur. Yani istendiği takdirde sadece yakıtın düşürülmesi ya da performansın artırılması sağlanır ya da her ikisi birden tercih edilebilir.

Araç yazılım işlemi isteğe bağlı olarak yaptırılabilecek bir işlemdir. Özellikle modifiye tutkunları bu uygulamayı tercih eder ve bu sayede araçlarında fark edilebilir derece de bir değişiklik olmasından memnun olurlar.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.11.2022

Podye Nedir, Podye Aracın Neresinde Bulunur

13.01.2021

Enjeksiyon Nedir? Çeşitleri Nelerdir

08.02.2024

TDI Motor Nedir? Hangi Araçlarda TSI Motor Var

27.12.2021

Lastik Havasının İnmesinin Nedeni Nedir