Araç Uzaktan Kumandayla Açılmıyor Sorun Nasıl Çözülür

ABONE OL
Araç Uzaktan Kumandayla Açılmıyor Sorun Nasıl Çözülür

Modern otomobillerin büyük çoğunluğu sadece merkezi kilitleme ile değil aynı zamanda standart bir alarmla da donatılmıştır. Bu güvenlik sistemlerinin çeşitli modelleri vardır. Ancak, hepsinin genelde sorunu aynıdır. Yani düğmeye bastığınız da kapıların açılmaması.

Arabamızın uzaktan kumandasının çalışmadığını fark ettiğimizde hepimizin yaptığı ilk şey kumandayı sallamaktır. Hatta bazen şaşırtıcı bir şekilde, yardımcı da oluyor. Ancak, yedek araba anahtarı fiyatını düşündüğümüzde bu yöntemi kullanmamak çok daha mantıklıdır.

Uzaktan kumandanın çalışmamasının birkaç nedeni vardır. Bu nedenler şöyle sıralanabilir.

  • Pilin bitmesi,
  • Kir veya oksitlenme,
  • Arabanın aküsünün bitmesi,
  • Elektronik hatası,

Sorunu tanımlamanın en kolay yolu, aracın ek uzaktan kumandasını kullanmaktır. Eğer yedek kumandanız var ve sorunsuz bir şekilde çalışıyorsa o zaman problemin odağında kumanda vardır.

Pilin Bitmesi

Bir pilin kapasitesi bittiğinde, kumandanın menzili de düşer. Araç sinyale her seferinde daha kısa bir mesafede yanıt veriyorsa, uygun bir pil takmanız gerekir. Her yerde bulabileceğiniz içinde ucuz bir çözümdür.

Kir ve Oksitlenme

Oksitlenme zayıf sinyal aktarımının yaygın bir nedenidir. Çoğu zaman bu sorun, anahtarlığın pil bölmesinde ortaya çıkar. Arıza, ise oksitli bölgenin temizlenmesiyle giderilebilir.

Arabanın Aküsünün Bitmesi

Modern otomobillerde, araç aküsüne özel talepler getiren elektronik konfor ve güvenlik sistemleri gittikçe artmaktadır. Düşük akü durumunda, aracın uzaktan anahtara yanıt vermemesinin nedeni bu olabilir. Sağlıklı araba aküsü 12,4 ila 12,7 volt olmalıdır. Voltaj 12 volttan azsa, akünün yeniden şarj edilmesi veya değiştirilmesi gerekir.

Elektronik Hatası

Yıpranmış kablolar sinyal sorunlarının başka bir nedenidir. Beklenmedik şekilde ortaya çıkabilirler. Kesin olarak hangi kablonun neden olduğunu anlamak kolay değildir, bunun için tüm kabloları test etmeniz gerekir. Doğru beceri olmadan bu problem çözülemez. Bunun için arabayı bir elektrikçiye götürmek gerekir.

Toparlayacak olursak otomobillerde uzaktan kumanda genelde pilin bitmesinden dolayı çalışmaz. Bu nedenle sorunu tespit edebilmek için önce pilinizi değiştirmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede çözümü hem daha hızlı hem de daha ekonomik çözebilirsiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.01.2021

V Kayışı Nedir, Ne İşe Yarar

15.11.2021

100 Ceza Puanı Dolunca Ne Olur

10.04.2020

Sürücü Kursu Nasıl Açılır

03.06.2021

Araçta Sigortanın Patladığı Nasıl Anlaşılır