Araç Sigortası ve Kasko Deprem Zararını Karşılar mı 2023

ABONE OL
Araç Sigortası ve Kasko Deprem Zararını Karşılar mı 2023

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ilimizde hissedilen deprem felaketinde yalnızca binalar değil araçlar da hasar aldı. Depremin yaşandığı illerde yaşayan birçok araç sigortası ve kasko kapsamı hakkında araştırmalara başladı. Araç sigortası, araçların trafiğe çıkabilmesi için zorunlu bir sigorta poliçesidir ve muhtemel bir kaza olması halinde karşı taraftaki araçları ve üçüncü şahıslara verilen maddi zararı üstlenir. Araç kaskosu ise trafik sigortası gibi zorunlu değildir.

“Araç sigortası ve kasko deprem zararını karşılar mı” sorusu, deprem nedeniyle araçları hasar alan vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alır. Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük depremin ardından Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’da da birçok bina ve araç hasar gördü. Depremin etkilediği bölgelerde yaşayan ve araçları hasar gören kişiler, kasko ve araç sigortası ile ilgili araştırmalara başladı.

Araç Sigortası Afeti Karşılar mı?

Araç sigortası veya diğer adıyla trafik sigortası, olası bir kaza durumunda karşı tarafın maddi hasarlarını karşılayan sigorta türüdür. Her araç için zorunlu sigorta türü olan araç sigortası, deprem nedeniyle araçta oluşan hasarları karşılamaz.

Kasko Deprem Hasarını Karşılar mı?

Araç kaskosu, yaptırılması zorunlu olmayan özel bir poliçedir. Araç sigortası yaptırılması zorunlu iken kasko yaptırılması araç sahibinin inisiyatifinde olan bir durumdur.

Araç sahiplerinin doğal afetler nedeniyle araçlarında meydana gelen zararların karşılanması için alabilecekleri en iyi önlem aracına kasko sigortası yaptırmaktır. Çünkü kasko sigortası sel, dolu, su baskını, fırtına, deprem gibi doğal afetler sonucu yaşanabilecek çarpma, çarpılma, devrilme, yanma gibi durumlara karşı aracın güvence altına alınarak maddi zararların karşılanmasına olanak sağlayan sigorta türüdür.

Depremin yaşandığı bölgede ikamet eden ve otomobili deprem nedeniyle hasar gören kişiler, araçlarına daha önceden araç kaskosu yaptırdıysa firmadan poliçe hakkında detaylı bilgi almaları, maddi zararların karşılanması sonucunda yararlı olacaktır. Söz konusu araç kaskosunun deprem hasarını karşılayıp karşılamadığını sorgulayarak aracınızda deprem sebebiyle meydana gelen hasarın maddi zararını karşılayabilirsiniz.

Araç sigortası ve kasko poliçesi konusunda detaylı bilgi almak için https://surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.12.2020

Türkiye’nin En İyi 6 Sürüş Yolu Rotası

10.08.2023

Araçlarda Mutlaka Bulunması Gereken Ekipmanlar

28.08.2020

İkame Araç Nedir - İkame Araç Almanın Şartları Nelerdir

01.02.2024

Akü Ömrünü Etkileyen Faktörler Nelerdir