Araç Satılırken Yedek Anahtar Parası İstenir mi

ABONE OL
Araç Satılırken Yedek Anahtar Parası İstenir mi

Otomobil satın alınırken dikkat edilmiyor olsa da yedek anahtar oldukça önemlidir. Çünkü yedek anahtar sayesinde kasko gibi imkanlardan yararlanma sağlanmış olur.

Bir aracın yedek anahtarının olup olmaması bazı durumlarda masrafların ortadan kalkmasını sağlar. Örneğin aracınızın kaskosu varsa ve anahtarını çaldırmışsanız bu durumda kasko masrafınızı karşılamayacaktır.

Otomobillerdeki yedek anahtarlar sahip oldukları teknolojiden dolayı oldukça pahalıdır. Eğer aracı satın alırken yedek anahtarı bulunmuyorsa alıcı anahtarın parasını araçtan düşebilir. Ancak bir aracın yedek anahtarı var diye hiç kimse ekstra para istemez. Aslına bakarsanız otomobilde yedek anahtar olsun ya da olmasın alıcı ve satıcı arasındaki anlaşma fiyatı belirleyen şeydir. Yani araca ne kadar bedel istenmiş ve alıcı bu bedeli kabul etmişse ikinci bir kez ekstra para talep edilmez. Bu otomobil alım satımlarında uygulanan yazılı olmayan bir kuraldır.

Yedek Anahtar Olmadan Araç Alınabilir mi?

Aracın yedek anahtarının olup olmamasıyla ilgili sorun aslında bir anlamda aracın modelidir. Yani satın alınacak olan araç sıfır ya da birkaç yaşındaysa bu durumda yedek anahtarının olmaması sorun yaratabilir, lakin araç daha eski modelse büyük ihtimalle yedek anahtarı da olmayacak ve dolayısıyla bu da herhangi bir sorun teşkil etmeyecek.

Sizin yapmanız gereken ise aracı satın alırken yedek anahtarının olup olmadığını sormaktır. Eğer yedek anahtar varsa bu durumda satıcı zaten herhangi bir şekilde sorun yapmadan anahtarı size teslim edecektir. Eğer yedek anahtar yoksa ve sizde bu şekilde aracı almak istemezseniz vazgeçebilirsiniz.

Yedek Anahtar Kaybolduğunda Ne Olur?

Yedek anahtarın kaybolması sigorta şirketinin zararı karşılayacağı anlamına gelmez. Bir sigorta şirketinin zararı aşağıdaki durumlarda karşılamaması söz konusudur.

  • Anahtar aracın üzerindeyken unutulup kaybolursa,
  • Anahtarı emanet edilen kişinin kaybetmesi,
  • Araç sahibinin unutkan olması,

Yedek Anahtar Çıkarma Fiyatları Nasıldır?

Günümüzde üretilen otomobillerin anahtarlarında yüksek teknoloji kullanıldığından dolayı anahtarın fiyatları da yüksektir. Yeni bir otomobilin anahtarını kaybettiğinizde hemen yenisini çıkarmanız mümkün değildir. Bunun için bir süre beklemeniz gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.02.2021

Gündüz Farı Nedir

30.11.2020

Monoküler Ehliyet Nedir ? Nasıl Alınır

13.01.2022

Gaziemir Sürücü Kursları - Gaziemir Ehliyet Kursları

14.07.2021

Araba Alarmı Nasıl Kapatılır