Araç Ruhsatının Aslı Nasıl Teslim Alınır

ABONE OL
Araç Ruhsatının Aslı Nasıl Teslim Alınır

Yeni bir araç aldığınızda tüm işlemlerin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlamak amacıyla izlemeniz gereken adımlar vardır. Otomobilin ücretinin ödenmesi ve aracın satışının noterden yapılması gibi işlemlerin ardından yalnızca aracın ruhsatını alıp trafik sigortasını yaptırmak kalacaktır. Peki, ruhsatı alabilmek için noterde işlem yapılması gerekir mi?

Ruhsat Alımında Noter İşlemleri

Bir otomobil alınırken satış esnasında noter görevlisi bazı sorular sorar. Bu sorular arasında iki tanesi çok önemlidir. Birincisi paranızı ödediniz mi diğeri ise plakanızı değiştirmek istiyor musunuz? Alıcının bu sorulara mutlaka cevap vermesi gerekir. Bu sorular arasındaki plakayı değiştirmek istiyorum soruna vereceğiniz yanıt ise ruhsat işlemlerinin yönlenmesini sağlayacaktır.

Emniyete Gitmek Gerekir mi?

Eskiden bir aracın ruhsatını alabilmek için noterden sonra emniyete gitmeniz gerekiyordu. Dolayısıyla bu Emniyet Genel Müdürlüğü önünde ciddi bir kuyruk oluşmasına ve uzun saatler boyunca beklemenize neden oluyordu. Günümüzde ise artık aracın plaka basımının dışında yapılan tüm işlemler noter üzerinden yapılır. Dolayısıyla istediğiniz herhangi bir notere gidebiliyor olmanızdan dolayı çok geniş bir zaman ayırmanıza gerek kalmaz. Hatta küçük şehirlerde noterde hiç sıra dahi beklemiyorsunuz. Bu işlemler işlerinizi daha kolay yaparken aynı zamanda alım satım fiyatlarının da daha düşük olmasına neden oluyordu. Aracın plaka basım işlemleri şu anda Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna bağlı olan odalar tarafından yapılır.

Ruhsatı Nerden Teslim Alıyorsunuz?

Aracınızın ruhsatını almak için herhangi bir yerden randevu vs. almanıza gerek yoktur. Eğer noterde bir aksilik yaşanmazsa ki yaşanma ihtimali çok düşüktür, aynı gün içinde noterden ruhsatınızı teslim alabiliyorsunuz.

Ruhsat Eve Gelir mi?

Ruhsat eskiden adrese gönderiliyordu fakat bu işlemler notere devredilmiş olduğundan dolayı daha fazla hızlanmış bunun içinde adrese gönderilmeye gerek kalmamıştır. Ruhsatınızı hemen alabiliyorsunuz.

Ruhsat Alındıktan Sonra Ne Yapılmalı?

Ruhsat alındıktan sonra yapmanız gereken ilk iş ruhsat üzerindeki bilgilerin doğru olup olmadığını kontrol etmektir. Bunun içinde motor şasi numarası, aracın koltuk sayısı, kimlik ve plaka numarası gibi bilgileri kontrol etmeniz gerekli. Bu işlem sonrasında ise hemen trafik sigortasını yaptırmanız gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.06.2020

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır

29.06.2022

Araç Muayenesinde Hafif Kusurlar Nelerdir

29.05.2023

Kepçe Operatörlüğü Ehliyeti Nereden Alınır

20.09.2021

DYNO Test Nedir, Nasıl Yapılır