Araç Radyatör Bakımı Nasıl ve Ne Zaman Yapılır

ABONE OL
Araç Radyatör Bakımı Nasıl ve Ne Zaman Yapılır

Bir araca sahip olmak, galeriden çıktıktan çok sonra da ona iyi bakma sorumluluğunu beraberinde getirir. Bir araca iyi bakmak düzenli yağının, suyunun, balatalarının, filtrelerinin değişimi ve bunlar içinde zaman ve para harcamak anlamına gelir.

Bir aracın periyodik bakım takvimine ayak uydurmak daha maliyetli onarım masraflarının ortaya çıkmaması için önemlidir. Aracın bakımı esnasında kontrol edilmesi gereken hususlardan biride radyatördür.  Radyatör bakımında dikkat etmeniz gereken birkaç temel ipucu vardır. Bunlara dikkat ettiğinizde gereksiz masraflarla karşılaşmamanızı ve gelecekte radyatör sorunu yaşamayacağınız anlamına gelir. Radyatöre bakım yapmak için aslında onun araçtaki rolünün ne olduğunu anlamak gerekir.

Araçtaki Radyatörün Rolü Nedir?

Radyatör, motorunuzun soğutma sistemindeki temel bileşendir. Soğutma sistemi, motorunuzun aşırı ısınmasını önleyerek, dahili bileşenlerin erimesini, bir araya gelmesini ve arabanızın arızalanmasına neden olmasını önler. Soğutma sisteminizin toplam motor arızasını önleyen bir bileşen olduğunu söylemek abartı olmaz. Radyatörlerin soğutma sistemindeki en önemli rolü, motorun sıcaklığını düzenlemektir. Yani en basit ifadeyle aracın basit sürüşlerde aşırı ısınmasını önler ve çok soğuk zamanlarda işlevselliğini korur.

Radyatör Bakımı İçin İpuçları

Elbette radyatörünüzün arızalandığını görmek istemezsiniz, ama bunun olmasını önlemek için aşağıdakilere dikkat etmeniz gerekir.

Soğutma sıvısını veya radyatör sıvısını her zaman dolu tutun. Soğutma suyunu her zaman 50/50 su karışımı ile koymalı veya önceden sulandırılmış bir ürün almalısınız.

Radyatör kapağını sıkı tutun, çünkü içinde güçlü bir basınç olduğunda sıcak buhar yüzünüzü ya da ellerinizi yakabilir.

Radyatörün her yıl temizlenmesi gerekir. Hatırlamayı kolaylaştırmak için yağ değişimi zamanını seçebilirsiniz.

Radyatörünüzü Ne Sıklıkta Yıkamalısınız?

Radyatör temizliğinin ne zaman yapılması gerektiği araca göre değişir. Çoğu araç yıllık olarak planlar, ancak bazı sürücüler yıl boyunca yoğun bir şekilde kullanılır ve çok fazla kilometre yaptıkları için daha erken zamanda kontrol gerekebilir.

Radyatörünüzde partikül birikmesini önlemek ve tıkanmayı önlemek için temizlik şarttır.

Sonuç olarak, bir araç sahibi için radyatör bakımı mutlaka önceliklerden biri olmalıdır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.04.2021

Ehliyet Sınav Soruları 2021

26.06.2020

Yozgat Sürücü ve Ehliyet Kursları

01.07.2020

Trafik Sigortası Geri Ödemesi Nasıl Alınır

22.12.2022

Ehliyet Alma Süreci ve Gerekli Evraklar 2023