Araç Muayenesi Randevu Alma Nasıl Yapılır 2023

ABONE OL
Araç Muayenesi Randevu Alma Nasıl Yapılır 2023

Araç muayenesi, her araç sahibinin yaptırması gereken zorunlu bir işlemdir. Bu işlem ile hedeflenen olası kazaların engellenmesidir. Araç muayenesinin yaptırılmaması ve geciktirilmesi halinde idari para cezası uygulanır. Araç muayenesi yaptırmak için ilk olarak randevu almak gerekir. Araç muayenesi randevu alma işlemi TÜVTÜRK üzerinden alınır. Araç sahibi programına uygun bir şekilde tarih ve saat seçimi yapar.

Sürücülerin belirli periyotlar ile yaptırmak zorunda olduğu bir işlem olan araç muayenesi, aracın detaylı bir şekilde kontrol edilmesidir. Bu muayene, aracın trafiğe çıkacak yeterliliği olup olmadığını gösterir. TÜVTÜRK araç muayenesi istasyonlarında yapılan muayene işlemi, araçtaki somut problemlerin yanında sigorta bilgilerini de kapsar. Araç muayenesi, güvenlik açısından oldukça önemlidir. Birtakım araçlarda yılda bir kez yapılan araç muayenesi, bazılarında iki yılda bir yapılır. Bazılarında ise üç yılda bir muayene gerçekleştirilir. Araç muayenesini gereken zamanda yaptırmamak ceza almaya sebebiyet verebilir.

Araç Muayenesinin Amacı Nedir?

Araç muayenesinin amacı, yaşanabilecek kazaların gerçekleşmesini engellemektir. Araçların sahip olduğu sorunların giderilmesi sağlanmalı ve daha sağlıklı bir trafik ortamı meydana getirilmelidir. Muayene yaptırılmaması neticesinde araç sahibine idari para cezası uygulanır. Araç muayenesi randevusu almak için TÜVTÜRK sitesini ziyaret edebilirisiniz. Bu işlem son derece hızlı ve basit bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Araç Muayene Randevusu Nasıl Alınır?

Araç muayenesi randevu alma 2023 yılında TÜVTÜRK ile iletişime geçilerek alınabilir. TÜVTÜRK internet sitesinde bulunan “ücretsiz randevu al” seçeneği ile muayene edilmesi gereken araçların randevuları alınabilir. Aynı zamanda telefonla aranarak da randevu almak mümkündür. Gerekli belgelerin hazırlanması ve şartların yerine getirilmesi ile muayene işlemi belirlenen tarihte yapılabilir.

Araç muayene randevusu, bu konuda yetkili olan tek kuruluş TÜVTÜRK üzerinden alınır. TÜVTÜRK’ten randevu almak için birtakım alternatifler mevcuttur. Kişi bu alternatiflerden kendine en uygun olanını kullanarak muayene randevusunu oluşturabilir. Araç muayene sıra alma işlemi sayesinde araç muayenesini yaptırman mümkündür. TÜVTÜRK’ün internet sitesinden randevu almak için şu aşağıdaki yollar izlenebilir.

  • TÜVTÜRK randevu sistemine girdikten sonra ekrana gelen sayfadaki araç plaka numarası, ruhsat seri numarası ve muayene şehri seçilir. Ardından "Devam" butonuna tıklanır.
  • Ekrana gelen sayfadan “Genel Muayene ve Muayene Tekrarı” seçeneğine tıklanması gerekir.
  • Muayene günü ve saati seçildikten sonra randevu özetini incelenerek onaylanabilir.

TÜVTÜRK internet sitesinin yanında diğer kanallardan da randevu almak mümkündür. E-devlet’te bulunan TÜVTÜRK sayfasındaki bilgileri doldurarak veya 0850 222 88 88 TÜVTÜRK çağrı merkezini arayarak da randevu alınabilir.

Araç Muayenesinde İstenen Belgeler Nelerdir?

Araç muayenesi bir kerede tamamlanıp sorunsuzca bitirilebilmek için aracın bazı evraklarının kişinin yanında bulunması gerekir. Gerekli evrakları yanında olmayan araç sahibi, muayene yaptıramaz. Araç muayenesi için gereken belgeleri tamamlamak için süre verilir. Yeni randevu tarihine kadar belgeler tamamlanmalı ve yeniden muayeneye gidilmelidir. Araç muayenesinde gereken belgelerden bazıları aşağıdaki gibidir.

  • Kimlik belgesi
  • Aracın bireye ait olduğunu ve aracın son halini gösteren güncellenmiş ruhsat
  • Zorunlu trafik sigortası poliçesi
  • Vergi ve ceza borcu olmadığını gösteren evrak
  • Egzoz gazı ölçüm muayene belgesi
  • LPG’li araçlarda sızdırmazlık raporu

Araç Muayenesi İçin Neler Gereklidir?

Yukarıda belirtilen evrakların hepsi araç muayenesi sırasında güncel bir şekilde muayene görevlilerine teslim edilmelidir. Araç muayenesi; sadece ruhsat sahibi ya da ruhsat sahibinin noter vekaleti ile yetkilendirdiği kişiler tarafından gerçekleştirilebilir. Dolayısıyla istasyona giderken ruhsat sahibinin bizzat gitmesi veya vekalet verilen kişinin gönderilmesi gerekir.

Aracı LPG’ye dönüştüren bir kişi bu durumu ruhsata işlemelidir. Bu nedenle muayeneye gidilirken gerekli görülürse ruhsatın güncellenmiş olması gerekir. Gaz sızdırmazlık raporu ise 30 gün içerisinde alınmalıdır. Araç muayenesi için gereken belgeleri yetkilendirilmiş servislerden almak mümkündür. Evrakların üzerinde ıslak imza ya da elektronik imza bulunup bulunmadığı da kontrol edilmelidir.

TÜVTÜRK Randevu İptali Nasıl Yapılır?

TÜVTÜRK araç randevuları önceden alınır. Bu nedenle araç sahiplerinin hayat koşullarına bağlı olarak randevularını iptal etmesi gerekebilir. Böyle bir durumda yapılması gerekenlerden biri randevuyu iptal etmek, diğeri de randevuyu güncellemek olacaktır.

TÜVTÜRK randevu iptali için web sitesi ve çağrı hattı kullanılabilir. Randevu sayfasında ilgili bilgilerin yanında yer alan “iptal et” seçeneğine tıklayarak randevu iptali sağlayabilirsiniz. Yalnızca tarih ve saatte güncelleme yapmak isteyen bireyler de telefon ve web sitesini kullanarak istedikleri gibi değişiklik yapabilir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.10.2021

Cepten Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır?

21.01.2021

Sürücü Kursunda İlk yardım Dersinde Öğretilenler Nelerdir

08.12.2021

Küçükçekmece Sürücü Kursları - Küçükçekmece Ehliyet Kursları

17.11.2022

Ehliyet Randevu Nasıl Alınır 2023? Ehliyet Almak İçin Randevu